A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jár a baba, jár

A baba jár, én meg hamarosan járhatok valami szakgyógyászhoz, aki kezelni fog, mert ez a csaknem huszonnégy órás felügyelet az egészségemre lesz káros.

Fotó: Shutterstock.com

Olyan szeretetreméltóak a kisgyermekek, amikor elkezdik az egyik lábukat a másik után tenni. Csetlenek-botlanak, öröm és persze hatalmas koncentráció tükröződik az arcukon. Egész egyszerűen látszik a boldogság rajtuk, hogy felálltak, és ismét valami újat tanultak.

Én úgy képzelem el, hogy ezek az élmények bennük nem csak magának az állásnak, a totyogásnak szólnak, hanem annak az új nézőpontnak, amelyből már egy egészen más szemszögből tekintenek az őket körülvevő világra.

Amikor fenékre ülnek, azt zokszó nélkül tudomásul veszik, de ha elesnek, azonnal a segítségkérő keserves sírás váltja fel ezt az euforikus örömet, ám az gyorsan tovaszáll, és kezdődik minden elölről.

Igaz, arra, hogy ez a mozgásforma az esetek többségében miért menekülés, mondhatni szökés a szülők elől, még nem találtam magyarázatot.

A szülő a gyermekét nevén szólítja, aki hátranéz, visszafordul, és óriási kaján mosollyal valami olyasmit kommunikál a tekintetével, hogy: ugye nem gondolod, hogy megállok, most hogy végre felálltam és elindultam!

Az is rejtély, hogy hogyan tudják mindig azokat a helyeket megcélozni, ahol a legnagyobb veszélybe kerülhetnek, például egy gyalogosátkellő, egy építkezés, esetleg útfelújítás hatalmas gödrökkel.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 71. oldalán!)

Címkék: apa, anya, öröm, jár a baba, első lépések

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!