A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Üdvözöllek 2015!

Elébe nézünk a 2015-ös évnek, tele új fogadalommal, eltökéltséggel, újdonsült tervekkel. Az óév elbúcsúztatásával úgy érezzük, elkezdődik valami új. Bizonyos értelemben igaz, de valójában folytatjuk az életünket ott, ahol tegnap abbahagytuk. Viszont kapunk új erőt, energiát, és egyfajta megerősítést ahhoz, hogy hogyan is küzdjünk meg az elkövetkező időszak kihívásaival! Az új esztendő első adásában Eszményi Viktóriával, Trokán Annával és Kisóval próbáljuk megjövendölni az elkövetkező időszakot. Meglepetés férfi vendégünk a számok szakértője, aki megjósolja nekünk, hogy milyen lesz a 2015-ös év.

Az angol származású amerikai költő, Edith Lovejoy Pierce gondolataival indítsuk el a 2015-ös évünket: „Kinyitjuk a könyvet. A lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe ’Lehetőség’ és az első fejezete ’Újév’.”  Új esztendő, újabbnál újabb, vagy sorozatosan elbukkanó ismerős fogadalmak. Új tervek és elképzelések ébredeznek bennünk az óév vége és az újév kezdete között. Vajon a lelkesedésünk, akaratunk, erőnk, a kitartásunk csak másnapig tart? Vagy képesek vagyunk álmainkat kitartóan végigvinni a mindennapok bukkanóin át?

A színes hagyományok, rituálék mellett mindenki saját maga teremti meg önmagának a szokásait, fogadalmainak módszereit, amelyek sikerélménnyel zárultak régebben. Jómagam a 2014-es évben egy barátnőm tanácsát fogadtam meg, melyet büszkén konstatálhatok, hogy sikerrel járt. Az év első napján papírra kell vetned az álmaidat, vágyaidat és egész éven át, egyszer sem elolvasva magaddal hordani. Úgy tartják, a szó elszáll, az írás megmarad, és a leírt álmok megvalósulásának esélye is nagyobb. Majd az év végén lehet elővenni újra és kipipálni azokat, melyek teljesültek. Különleges és bevált szokásnak tartják a szerelemre vágyóknak azt, hogy írják egy pici papírra a kedvenc férfi nevüket, égessék el, és a hamut tegyék bele az éjféli pezsgős poharukba, amivel koccintanak. Állítom, volt már olyan, aki sikerrel járt!

Kívánunk minden kedves Olvasónknak és Nézőnknek sikerekben és álmok beteljesülésében gazdag új évet! Töltsék velünk a hétköznap délutánokat és írjanak nekünk bátran!

Kapcsolódó cikkek:

2015 legjobb napjai

A nemzetgazdasági miniszter már tavaly ősszel elrendelte, hogy mikor, milyen napokat ad meg szabadnapnak, és...

Tovább olvasom