Édes csábítás: a csokoládé
Sokunk számára a mennyei manna egy kocka, vagy egy tábla csokoládé formájában jelenik meg. Ennek az édességnek rengeteg jótékony hatása van, természetesen a mértékletesség, mint mindenhol, itt is nagyon fontos. Körbejárjuk ennek a finomságnak az összes formáját, s minden olyan érdekességet megosztunk egymással, amelyet tudni kell róla. Betekintést nyerhetünk a csokoládékészítők világába. Ínyenc vendégünk lesz Valkó Eszter, Völgyesi Gabi és Gulyás Gyöngyvér. Meglepetés férfi vendégünk a különleges csokoládék imádója.
Bonbon
Az első bonbon megjelenése a 17. századra tehető, amikor is Plessis-Praslin francia herceg szakács-cukrásza ezzel kedveskedett a regensburgi birodalmi gyűlés résztvevőinek, amikor cukrozott mandulát belemártott csokoládéba. A "bon" a francia gyermeknyelvben "jót" jelent, csak mindez megkettőzve. Először a cukorkát értették ez alatt, de a 20. századtól a csokoládéból készült apró finomságokat nevezik annak.