A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Aranyanyu 2015

Az Aranyanyu egy különleges kezdeményezés, ami immáron az 5. születésnapját ünnepelte idén. Fókuszba kerülnek azok a nők, akik munkája nélkülözhetetlen, de az elismerés területén mégsem kapnak elegendő figyelmet. A díj, ezen nők odaadó munkájára hívja fel a figyelmet. Az öt év alatt összegyűlt díjazott hölgyek közösségbe szerveződtek, így egy szeretettel teli csapat alakult ki. Megható és csodálatos történeteket hallhatunk Sebők Évától, Dr. Katona Renátától és Rácz Zsuzsától. Meglepetés férfi vendégünk is egy fantasztikus hölgyet jelölt erre a díjra.

Dr. Katona Renáta, szülész, nőgyógyász az orvos kategória közönségdíjasa mindig is orvos szeretett volna lenni, így célirányosan haladt ezen az úton. Akiknek a segítségére van, ott nemcsak a hölgyet ismeri meg, hanem az egész családot. Mi több nemcsak a betegségük, hanem az egész családi történetük ismerője. Gyermekének is példát mutat azzal, hogy a segítőszándék nem múlik el a nyolc órás munkaidő letelte után sem. 

Szabó Béla, a Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon vezetője. 2014-ben az ő jelölésére kapott díjat a nemrég elhunyt Egerszegi Sándorné, Ica néni. Béla szerint hatalmas szeretet övezte őt, amióta elment óriási űrt hagyott maga mögött. Véleménye szerint, amiért ebben a szférában több a nő, annak oka az, hogy jobb empátiás készséggel rendelkeznek, s jobban ki tudják tárni a szívüket. Ezen felül több a teherbírása a szociális szférában dolgozó hölgyeknek. 

A nők társadalmi megbecsülése

Valamilyen oknál fogva, a legtöbb esetben nők végzik a közösségi és egyéni felelősséggel járó munkák többségét. Valahol ez egy felbecsülhetetlen értékű munka, mégsem biztos, hogy az őket jogosan illető megbecsülésben méltóképpen részesülhetnek. 2015-ben 5. alkalommal adják át a díjat az egészségügyi dolgozók, pedagógusok, orvosnők és a szociális szférában dolgozó hölgyek között. Egy olyan kitüntetésről beszélünk, amely a gálaest után lábra kell és tovább él. Nem ér véget ennyivel, hanem közösséggé formálódott.
Minden jelölt és díjazott munkájába rengeteg energiát, erőt és szeretetet fektet, amely egyszerűen belőlük fakad. Természetes számukra a segítségnyújtás, a meghallgatás, mások támogatása. Nézzünk szét környezetünkben is, biztosan találunk olyan nők, aki akár a mi díjazottunk is lehetne!  

Kapcsolódó cikkek:

Ők mondták...

Nők, akikben megvan az erő arra, hogy a sarkából fordítsák ki a világot. Nők, akik nap mint nap...

Tovább olvasom