A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Vitamint a bőrnek, hajnak, körömnek!

Hosszú a tél, és ki tudja, meddig tart még. A hajunk, a bőrünk, a körmünk megsínyli a hideg és meleg váltakozását, a fűtött szobák párátlanságát, a napfény hiányát. Szervezetünkből a tápanyagban kevésbé dús étkezések miatt kifogynak a vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok. Ezek a hiányok az egész testünk felületén, sőt, a szervezetünkben is megmutatkozhatnak.

Fotó: Shutterstock.com

A vitaminhiány jeleit csak kevesen ismerik fel a bőrükön, hajukon, körmükön. Pedig ha nem kapunk észbe, komolyabb károsodást is elszenvedhet a szervezetünk. Fontos odafigyelni például a bőr szárazságára, a viszketésére, vagy a körmökön megjelenő fehér foltokra, pöttyökre. A hajhullást sem okvetlenül a sapka okozza, sokkal inkább a megfelelő vitaminok, nyomelemek hiánya.  

C-vitamint a bőrnek!

Ha apró foltok, bevérzések jelennek meg a bőrünkön, nagyon valószínű, hogy nem eszünk elég C-vitamint. Annak hiányában ugyanis sérülékennyé válnak az érfalak. A nem elegendő folyadék és az A- és D-vitamin hiánya is okozhatja a bőr kiszáradását.

Nemcsak a fűtéstől, de a túl gyakori kézmosástól, kozmetikai szerektől, a túl kemény víztől is válhat érdessé, viszketőssé a testünk. Van rá mód, hogy gyorsan helyrehozzuk a hibákat, de nem elég csak egyszer-egyszer foglalkozni a problémával, egész télen rendszeresen ápolnunk kell magunkat.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 2. számának 18. oldalán!)

Címkék: oliva, bőrápolás, hajápolás, c-vitamin, körömápolás, vitaminhiány jelei, a-vitamin

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!