A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Úristen! Nem jött meg

Rossz hírem van, ez az "Úristen, nem jött meg" lelkiállapot végigkíséri az életünket. Soha nem fogom elfelejteni azt a három napot, amikor először nem jött meg. Fiatal voltam. Fiatalabb, mint te most. És szerelmes.

Fotó: Shutterstock.com

De bármennyire szerelmes voltam, tudtam, hogy korai még a baba nekem. Álló nap mást sem figyeltem, csak hogy jönnek-e azok az annyira gyűlölt, akkor mégis annyira várt görcsök, deréktáji fájdalmak.

Az a semmi máshoz nem fogható feszült lelkiállapot, melyet minden nő ismer. Félóránként jártam a vécére, lestem a papírt, remegve vártam a kis piros foltot. De nem. Csütörtökön sem, pénteken, szombaton sem. Pedig már előző hét keddjén meg kellett volna jönnie.

Nem volt internet, nem volt kitől kérdezni a késés ezer okát. Anyám tudhatta, de őt ugye mégsem. A fiú meg én (ketten együtt sem voltunk még negyven) csak annyit tudtunk, ha nem jön meg, akkor a lány terhes. Vagyis terhes vagyok.

Nem baj, felneveljük, mondta Gabi. Ja, válaszoltam, anyádnál a kisszobában. Vagy nálunk a hallban. Meg tudtam volna ölni, amiért ezt tette velem. Aztán megjött.

Később megjött akkor is, amikor már nagyon szerettem volna gyereket. Megjött, zokogtam a telefonban anyámnak. Nyugi, mondta, 26 éves vagy, van időd. De nincs, bőgtem. És megjött újra. Megjött akkor is, amikor már terhes voltam a fiammal.

Három hónapos terhesen mentem először orvoshoz. Előbb nem ért ide? Kérdezte a doki kicsit mérgesen. Nem tudtam, hogy terhes vagyok, válaszoltam. Szülés után persze nem jött meg, mert szoptattam, aztán meg azért, mert megint terhes voltam. Pedig védekeztem.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 2. számának 45. oldalán!)

Címkék: terhesség, terhesség megszakítás, menses, női bajok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!