A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tűsarok és piros száj

A tűsarok mágiája, bizony, hosszú történetre vezethető vissza. Hordták már a középkorban is, udvaroncok billegtek rajta, mégpedig férfiak és nők egyaránt.

Fotó: Thinkstock

A legenda szerint azért viseltek magas sarkú és magas talpú cipőket, hogy a harisnyájuk ne legyen sáros, hiszen a középkor nem épp a tisztaságáról volt híres. Az igazán vékony, klasszikus sarok csak a 19. század végén jelent meg, s először 1940-ben láthattunk róla fotót.

Akkor még nem tűsaroknak hívták, mert csak 1974-ben, Manolo Blahnik egyik káprázatos modellje megjelenésével kapott a magas sarkú új értelmezést: tervezője „Needle”-nek, azaz tűnek nevezte el. Bár mert már az ötvenes években fénykorát élte – különösen Amerikában – a szexi lábbeli, a Beatles korában kiment a divatból, s csak a nyolcvanas években kezdett ismét hódítani.

Pedig a tűsarkú még az orosz Pravda avatott szakértője szerint is fontos kelléke a csábításnak. Szonya Grim szexológus szerint az egyszerűség és a természetesség a legcélravezetőbb, ha ujjunk köré akarjuk csavarni a kiszemelt áldozatot: „Mikor egy férfi belép egy helyiségbe, biztos, hogy a legmutatósabb, legkihívóbb nőn akad meg a szeme, de szinte kizárt, hogy vele is távozzon.

A férfinak a fantasztikus szex ígérete mellett legalább olyan fontos, hogy társra találjon a nőben, még ha csak rövidebb időre is. A kihívó, láthatóan férfivadász nők ezzel szemben csak magukra gondolnak, tőlük nem várhatja a férfi, hogy ő legyen náluk a középpontban. Márpedig ez a teremtés koronáinak fontos. Az orosz nők évszázadok óta mesterei a csábításnak: szépek, intelligensek és kiváló partnerek. Titkuk az, hogy ragaszkodnak a hagyományos női szerephez, s ismerik az apró trükköket, amelyekkel bármelyik férfit levehetik a lábáról” – állítja a Pravda jeles szerzője.

Nos, annyi bizonyos, hogy a legcsinosabb láb vádlija is szebben feszül a magas sarkúban, a testsúly középpontja áthelyeződik, és aki nem akar úgy járni benne, mint egy ló, az kénytelen a csípőjét riszálva egyensúlyozni. Ez pedig roppant csábító mozgás. 

A férfiak – diszkrét smink ide, vagy oda – imádják a vörös rúzst. Dr. Almási Kitti pszichológus egyszer részletesen kifejtette, hogy a száj a nőknél a legintimebb területre utal. Márpedig aki vörös, erős rúzzsal hívja fel rá a figyelmet, a befogadást, a készséget hangsúlyozva – nos, annak nehezen állnak ellen az érdeklődő urak. 

Ha pedig a vörös szín eljut a tűsarokig, akkor előttünk áll a végzet asszonya – ahogy Esterházy Pétertől tudjuk, de ez már egy másik történet. Mindenesetre, ha a csábításnál maradunk, valóban fontos a piros szín – a szájon, és cipőn is –, no és a fantasztikus, magas tűsarok!

Címkék: divat, magassarkú, tűsarok, csábítás, szexuális vonzerő, piros rúzs

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!