A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Túl kicsi vagy túl nagy? Segít a melltartó!

Ha a dekoltázsunkat már rendbe hoztuk, gondoljuk át, mit tehetünk még magunkért mellkastájon. Mert bármilyen adottságokkal legyünk is megáldva, egy megfelelő melltartó csodákra képes.

Fotó: Shutterstock.com

Hányas melltartó kell?

Nincs kiábrándítóbb látvány, mint mikor valakinek kifolynak a keblei a melltartó kosaraiból, vagy épp ellenkezőleg, a melltartó külön életet él a jóval kisebb melleken. Az se, jó, ha bevág, az sem jó, ha hátul felugrik, az sem jó, ha lötyög. De akkor hogy lehet eltalálni a tökéletes méretet?

Így számold ki a méreted!

 1. Mérd meg a körméreted közvetlenül a mellek alatti vonalon. Ez lesz a melltartóhoz tartozó szám, például 75-ös, vagy 90-es.
 2. Ezután mérd meg a mellbőséged: a mérőszalagot a mellcsúcsokon vezetjük körbe, és hátul is a mellek magasságában haladjon a szalag. Itt is kapsz egy számot, például 85 vagy 100.
 3. A mellbőség számából vond ki a körméret számát. Ez adja meg a kosárméretet. A kosárbesorolások alapja, hogy a kosár mérete a mellcsúcsnál mért körméret és a mell alatt mért körméret különbsége. A melltartóméret tehát például így áll össze: 75 B.

Kosárméretek

 • ’A’ a kosár mérete, ha a különbség kb.13 cm
 • ’B’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 15 cm
 • ’C’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 17 cm
 • ’D’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 19 cm
 • ’E’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 21 cm
 • ’F’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 23 cm
 • ’G’ a kosár mérete, ha a különbség kb. 25 cm

Fazontól is függ!

Figyelem, ahány melltartó, annyi fazon. Könnyen előfordul, hogy egy pushing melltartóból nagyobb kell, egy sportmelltartóból pedig kisebb. Melltartót csak nagy türelemmel szabad vásárolni, és próbálni, próbálni… Az sem szégyen, ha kérjük az eladó segítségét.

TIPP: Ha mégis drótmerevítős melltartót veszünk, a merevítő szigorúan a mell alatt fusson, és sehol ne vágjon bele a mellszövetbe.

TIPP: Ha szűk a melltartó, ne a számot növeld, hanem a kosárméretet. A megfelelő melltartó pántja nem ugrik fel hátul!

Erre figyelj, ha melltartót választasz:

 • Fontos az alapanyag minősége, hisz közvetlen érintkezik a bőrrel, így a komfortérzetünket nagyban befolyásolja. Lehetőleg természetes anyagból legyen.
 • A jó melltartó puha, kényelmes anyagból készül, megfelelően megerősített pántokkal, melyek a nagyobb méretek esetében is megfelelő tartást tudnak biztosítani.
 • A nagyobb méretű melltartókhoz erősített vállpánt is tartozik, amely nem pöndörödik össze a vállon, és nem vág be.
 • Szintén nagy méretű mellekre készülnek az optikailag kicsinyítő melltartók.
 • A jó melltartó elsősorban körben tart, így nem minden súly a vállpántra nehezedik. Tehát elsősorban körben kell passzentosnak lennie a melltartónak, hogy tartást adjon.

Címkék: a tökéletes melltartó, melltartó számozás, melltartó méretek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!