A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Titkok a konyhából

Van annak valami diszkrét bája, amikor különleges sütemények közt üldögélve „a Buday”, szemét kissé lesütve, az egészséges táplálkozásról beszél.

Fotó: Fejér Gábor

De a Hidegkúti Ridikül Szalon mintegy húsz vendége elnéző volt eme disszonanciával szemben, mert Buday Péter mesterszakács látható szeretettel osztotta meg tapasztalatait, a légkeveréses sütő célszerű használatától kezdve, a vaj kenhetőre keverésének trükkjén át, az egyéb konyhai fortélyokig.

Úgy tűnt, Erdélyi Balázs cukrászmesternek, a kisebb ismeretség okán, nem lesz könnyű átvennie a szót, de a karácsonyi készülődés idején a bejgli-problémakör egy pillanat alatt áttörte a tartózkodás falát: élesztővel vagy sütőporral, főzve a tölteléket vagy forrázva, fehérjével egyszer kenve a tetejét vagy sárgájával kétszer… Záporoztak a kérdések, amelyek természetesen mind egyetlen nagy óhajra összpontosultak: mit tegyünk, hogy ne repedjen el a bejgli?

Ezután Lukács Péter gasztroblogger kicsit ijesztő mértékű fűszerszenvedélyével ejtette ámulatba a hallgatóságot. És, persze, azzal, hogy tisztességes „fejvadászként”, azaz HR-esként csak hobbijának tartja a főzést, miközben a legkülönlegesebb ételeket is képes elkészíteni. Célja, ahogy mondta, hogy megmutassa, nem kell félni azoktól az alapanyagoktól, amiket nem ismerünk.

Egy biztos, Erdélyi Balázs nagyon finom csokis-gesztenyés-diós Toboz-tortája dacára az est háziasszonya, Platthy Ildikó csupa jókedvű és az elhangzottaktól igencsak éhes embert engedett haza az est végén. 

Címkék: főzés, ridikül szalon, buday péter, erdélyi balázs, lukács péter, mesterszakács, cukrászmester, gasztroblogger, bejgli, toboz torta

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!