A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tényleg olyan jó volt az anyaméhben?

Olyan jó dolga van, mint az anyja hasában, szoktuk mondani, ha valakinek nyugodt, kellemes, stresszmentes élete van. De valóban olyan jó dolgunk volt az anyaméhben? Egyre több szakember és egyre több módszer foglalkozik azokkal az ártalmakkal, amelyek magzati korban érték, érhetik az embert. Hiszen nyilvánvaló ma már, hogy a magzat fejlődése szempontjából nem közömbös az anya terhesség alatti érzelmi élete és a külső behatások sem.

Fotó: Shutterstock.com

Van egy speciális technika, amelyet magyarországi alkalmazója, Ruga Zsóka diapozitív metódusnak nevez. Ezzel a módszerrel képes felismerni és oldani azokat a magzatkorban elszenvedett stresszeket, amelyek

MELYIKET VÁLASSZAM?
Valamilyen technikára a legtöbb embernek szüksége van, amelynek segítségével csökkenti a stresszt, megfelelő mennyiségű örömhöz, sikerhez és önfeledtséghez jut. Sajnos sokan a gyors és egyszerű megoldásokat keresik. Vagyis az altatót, nyugtatót, élénkítőt vagy csillapítót, kávét, szeszt, cigarettát. A baj csak az, hogy ezek nem felfedik, ellenkezőleg elfedik a bajt. Máshol van az igazi megoldás. A szorongó, folytonos stresszben élő ember számára a relaxációs technikák: az autogén tréning, a jóga, a meditáció, a tai chi a legmegfelelőbb. A koncentrációs zavarokkal küzdő, feledékeny ember számára az agykontroll ajánlható. Az akaratgyenge, bizonytalan személyiséget a különböző harcművészeti iskolák edzik legsikeresebben. Az örömtelenség ellen a tánc vagy a zenés tornák a legmegfelelőbbek.
felnőttkorban is gátolják a pozitív cselekvéseket és a gondolkodást. Rontják a stresszel, az élet nehézségeivel szembeni megküzdés eredményességét.

A kezelés alatt magnóról magzati szívhang szól. Félhomályban, a méhen belüli csendhez hasonló nyugalomban történik az oldás, mely a lábfej különböző pontjainak érintéséből, masszírozásából áll. A páciens egyfajta meditatív állapotba kerül, lebeg, élvezi az érintést. Bár az is előfordul, hogy magzatkori élmények hatását újraéli, és sírni, hánykolódni kezd.

Az izmok állapotából, a test reakciójából a terapeuta nemcsak azt tudja megmondani, hogy a pácienst magzati korában milyen stresszek érték, hanem azt is, hogy mikor és melyik szülője részéről. Az apától jövő stressz ugyanis a jobb, az anyai hatások bal oldalon rakódnak le.

Stressz hatására izomfeszültségek keletkeznek, mozgásszervi panaszok lépnek fel, lelki és testi betegségek alakulnak ki. Nem véletlen, hogy magas a vérnyomásunk, vagy fejfájósak, nyakfájósak vagyunk, esetleg a vesénk gyenge.

Ruga Zsóka stresszoldó terapeuta szerint problémáink többsége annak a függvénye, hogy magzati létünk mely szakaszában ért minket kedvezőtlen hatás. Magzati létünk minden időpontjának, mint egy idősínen megvan a nyoma izmainkban. Már a fogantatásról is megmondható, hogy szeretetben történt-e vagy sem. Az izmok állapota elárulja, ha szüleink más nemű gyereket vártak, mint aki született.

Az ikrek életében például nyoma van annak, hogy harcolniuk kellett a helyért már magzatkorukban is. Szerencsére ezek a problémák súlyosságuktól függően egy vagy több kezeléssel oldhatóak.

A legnehezebb esetekben, a mély depresszióval vagy szenvedélybetegséggel küzdők hozzátartozóinak a terapeuta javasolni szokta, hogy tanulják meg az eljárást, azért, hogy akkor és annyiszor kezelhessék az érintettet, amikor és ahányszor csak szükséges.

Címkék: stressz, terhesség, anyaméh, diapozitív metódus, ruga zsóka, magzati szívhang, meditatív állapot

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!