A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Találkozás egy régi szerelemmel

Fél élet telt el azóta. Ő mindenre emlékszik, én szinte semmire. Én csak sóhajtozom, hogy eltelt egy fél élet, és rettegek, hogy meglátja rajtam.

Fotó: Shutterstock.com

Mendegélünk kézen fogva, mint akkor. Ide meg oda. Járunk. Mint akkor. Elég hülyén nézhetünk ki, két középkorú kézen fogva. Mert nem kapkodjuk el, óvatosak vagyunk.

Nem csapongunk forró fejjel, nem kockáztatjuk a nehezen kivívott szabadságunkat, nem veszélyeztetjük a jó kis döglött szokásainkat, ragaszkodunk a törvényeinkhez. Két megfontolt felnőtt.

Sóhajtozom neki folyton, fáj a szívem. Hogy mi minden elveszett, mi minden már nem lehet, meg hogy mi lett volna. Úristen, de gyönyörű lett volna! Kérem, hogy mesélje el újból, hogy régen hogy volt.

Minden ott van a fejében, minden kis részlet, a barna pamutharisnyám, a kis szoknyám, meg hogy az ölében ültem a villamoson. Én csak hangulatokra, fényekre emlékszem, az olajzöld árnyalatra a szemében. A fogaira, amikor nevetett. Az érintésére. Amíg rólunk mesél, odaképzelem magam az ölébe.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 1. számának 37. oldalán!)

Címkék: párkapcsolat, újrakezdés, régi szerelem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!