A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szédítő India

Azt mondják, India nagyobb, mint a világ. És valóban, aki odalátogat, megérti: nem csak kontinensnyi mérete miatt hatalmas, hanem végtelen sokfélesége miatt is. Innen erednek a legősibb bölcsességek, az ájurvédikus orvostudomány, az ősi spirituális tanok, a jóga. Szédítő a sokféle vallás kavalkádja, az utak mentén a számos kis szentély, a megszámlálhatatlan istenség, a mesés mítoszok. Lenyűgöző az egzotikus állatvilág, a buja növényzet, a gyönyörű, cirádás épületek, a luxus feltörő csillogása a legszívbemarkolóbb nyomor mellett.

Fotó: Shutterstock.com

Rishikesh Észak-India csodaszép kisvárosa, a jógik fellegvára. Aki komolyan szeretné megismerni a jóga eredeti ászanáit, elutazik oda, és keres egy hindu mestert, aki rávezeti a lényegre: a jóga nem más, mint egyszerűség. De nem csak a jóga szerelmesei élvezhetik az északi hindu városka szépségét.

A városon áttörő nagy folyó, a Gangesz látványa, a sok égbe magasodó templom, asram, a sokféle színű szári, a szivárvány minden színében pompázó pávák, az itt-ott felbukkanó elefántok, a lopkodós, szemtelen majmok, na és a békésen pihengető tehenek az úttest közepén, annyi élményt nyújtanak hirtelen, hogy beleszédülünk.

Átvágva Indián

Indiai utunk során Mumbaiba érkeztünk a repülővel, ahol azonnal ránk zuhant a tömény szmog és pára, na meg a hatalmas világváros szélein roskadozó hihetetlen, felfoghatatlan, szívbénító nyomor.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 2. számának 61. oldalán!)

Címkék: kolostor, gangesz, rishikesh, hindu, ashram, szentély, mumbai, delhi, ganga

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!