A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szedd ki, fesd be, kócold össze!

A szemöldök formája, színe, szálazottsága manapság egész divatágat teremtett a kozmetikában. Az alapvető szabály a szezonra - akár a frizuránál - a természetes hatás, amit, persze, csak sok odafigyeléssel és munkával tudunk elérni.

Fotó: Shutterstock.com

Ma már egyáltalán nem divat a Greta Garbo jellegű, cérnára szedett vagy akár csak rajzolt szemöldök. Gyönyörű viszont a dús, vastag, kissé kócos hatás, és akinek eredendően ilyen van, az ne is akarja megváltoztatni.

De ha az arcunk keskeny, finom, akkor nem kell mindenáron szőrzetet növesztenünk a homlokunkra. A trend mindig csak egy irány, elsősorban maradjunk önmagunk, és a szemöldökív kiválasztásánál is alkalmazkodjunk az arcformánkhoz.

Ha például a homlokunk alacsony, esetleg előreugró a homlokcsontunk, elégedjünk meg az átlagos formájú és vastagságú, nem túl hangsúlyos szemöldökkel.

HÁZILAG IS GYOMLÁLHATÓ

A szemöldököt karbantarthatjuk házilag, de rábízhatjuk a kozmetikusra is. Ha magunk akarjuk ráncba szedni, arctisztítás és akár gőzölés (forró fürdőzés) után érdemes nekilátni, mert a felpuhult bőr nem áll ellen annyira, és kevésbé fájdalmas a csipkedés.

Ha a szemöldökünk szép formájú, elég csak néhány szálat kitépnünk, az alsó sorból például csak azért, hogy kinyissa a tekintetet, felül pedig azért, hogy megadjuk az ívét. Ha kicsit megfeszítjük a bőrt, úgy kevésbé fáj.

Szemöldököt festeni is tudunk házilag, ragyogó tartós festékek kaphatók a drogériákban. Ám ha valamilyen alternatív színnel próbálkoznánk, esetleg zöldre, aranyra vagy ezüstre pingáltatnánk, forduljunk inkább szakemberhez.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 30. számának 20. oldalán!)

Címkék: festés, kozmetika, szemöldök, szemöldökszedés, arcforma, szemöldök íve, természetes hatás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!