A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szedd ki, fesd be, kócold össze!

A szemöldök formája, színe, szálazottsága manapság egész divatágat teremtett a kozmetikában. Az alapvető szabály a szezonra - akár a frizuránál - a természetes hatás, amit, persze, csak sok odafigyeléssel és munkával tudunk elérni.

Fotó: Shutterstock.com

Ma már egyáltalán nem divat a Greta Garbo jellegű, cérnára szedett vagy akár csak rajzolt szemöldök. Gyönyörű viszont a dús, vastag, kissé kócos hatás, és akinek eredendően ilyen van, az ne is akarja megváltoztatni.

De ha az arcunk keskeny, finom, akkor nem kell mindenáron szőrzetet növesztenünk a homlokunkra. A trend mindig csak egy irány, elsősorban maradjunk önmagunk, és a szemöldökív kiválasztásánál is alkalmazkodjunk az arcformánkhoz.

Ha például a homlokunk alacsony, esetleg előreugró a homlokcsontunk, elégedjünk meg az átlagos formájú és vastagságú, nem túl hangsúlyos szemöldökkel.

HÁZILAG IS GYOMLÁLHATÓ

A szemöldököt karbantarthatjuk házilag, de rábízhatjuk a kozmetikusra is. Ha magunk akarjuk ráncba szedni, arctisztítás és akár gőzölés (forró fürdőzés) után érdemes nekilátni, mert a felpuhult bőr nem áll ellen annyira, és kevésbé fájdalmas a csipkedés.

Ha a szemöldökünk szép formájú, elég csak néhány szálat kitépnünk, az alsó sorból például csak azért, hogy kinyissa a tekintetet, felül pedig azért, hogy megadjuk az ívét. Ha kicsit megfeszítjük a bőrt, úgy kevésbé fáj.

Szemöldököt festeni is tudunk házilag, ragyogó tartós festékek kaphatók a drogériákban. Ám ha valamilyen alternatív színnel próbálkoznánk, esetleg zöldre, aranyra vagy ezüstre pingáltatnánk, forduljunk inkább szakemberhez.

ARCFORMÁK ÉS SZEMÖLDÖKÖK

  • Kerek arcformához a lágyan ívelt, felfelé kissé kicsúcsosodó szemöldök az előnyös, ami nyújtja az arcot
  • A hosszúkás arc szépségét jótékonyan kiemeli és szebbé teszi a kissé felfelé emelkedő, de egyenes szemöldök, hiszen optikailag kerekíti az arcformát. Ehhez csak az alsó szálakat kell kiszedni.
  • A határozott csontozatú, szögletes arcot jótékonyan ellensúlyozza a lágy szemöldökforma.
  • A szív alakú archoz a gömbölyű szemöldökforma kialakítása ajánlott

HA NINCS, FESTESD ODA!

Ma már nem probléma, ha túl gyér a szemöldökünk, mert a szálazott tetoválási mód olyan tökéletesen utánozza a szőrszálakat, hogy meg sem lehet különböztetni a valóditól. A módszer kicsit sem fájdalmas, ráadásul nem is örökre szól: 1-2 év alatt felszívódik. A színárnyalatot magunk választhatjuk ki.

SOHA, DE SOHA!

  • Ne szedd ki cérnavékonyságúra, mert lehet, hogy többé vissza sem nő.
  • Ne fesd sokkal sötétebbre, mint amilyen a hajad színe, mert szigorú, banyás tekintetet ad, ráadásul öregít!
  • Ne csinálj pamacsos ebihalszemöldököt, amely egy bozótban kezdődik, majd egy cérnaszálban végződik, mert vicces.
  • Bármennyire természetes is a szemöldököd, az orrod fölött sose engedd elburjánzani, mert az ápolatlan hatást kelt.

ÍGY SZERKESZD MEG A SZEMÖLDÖKÖD ÍVÉT!

Végy egy hosszú szemöldökceruzát, és illeszd az orrod mellé úgy, hogy a szemzug felé mutasson. Ahol a szemöldököt metszi, ott kell kezdődnie. A legcsúcsosabb pontját az orrcimpát és a pupillát összekötő egyenes jelöli ki. A végét pedig az orrcimpától a külső szemzugon át húzott egyenes mutatja meg.

Címkék: festés, kozmetika, szemöldök, szemöldökszedés, arcforma, szemöldök íve, természetes hatás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!