A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Selyemtaft, brüsszeli csipke, gyémántok és hírességek - a világ legdrágább esküvői

Az esküvő minden nő életében az egyik legfontosabb esemény. Nincsenek másként ezzel a királyi családok és más hírességek tagjai sem. Az ő kézfogójukat azonban az egész világ izgatottan figyeli. Lássuk a legemlékezetesebb, legdrágább lakodalmakat.

III. Rainier herceg és Grace Kelly
Fotó: PuzzlePix

Monaco hercegnője

1956. április 18-án sor került a XX. század egyik legpompásabb esküvőjére. Monaco uralkodója és a világhíres Grace Kelly fogadott örök hűséget egymásnak.

Grace Kelly már Oscar-díjas hollywoodi színésznő volt, amikor a cannes-i filmfesztiválon megismerte a harmincegy éves monacói uralkodót, III. Rainier herceget. A találkozásból szerelem lett, és a herceg már karácsonykor megkérte a huszonhat éves színésznő kezét.

1956. április 19-én reggel, amikor Grace belépett a palota szalonjába, kísérői elámultak hihetetlen szépsége láttán. Különleges ruhája kiemelte áttetsző bőrét, klasszikus vonásait és lányos alakját.

A ruha huszonhárom méter selyemtaftból, még egy réteg ugyanannyi selyemből, valamint huszonhét méter brüsszeli csipkéből készült. Csipkével szegélyezett, hosszú selyemtüll fátyla a gyöngyökkel kivarrt Júlia-sapkáról hullott alá.

Miután a palotában lefényképezték, Grace a koszorúslányokkal a galériára vonult. Ott egy pillanatra megállt a mellvédnél, és lenézett Monaco keskeny, régi utcáira, új otthonára. Azután a násznép elindult a palotából a St. Nicholas-katedrális felé.

A templomot és az oltárt hortenzia és akácvirág borította. Először a koszorúslánykák jöttek, utánuk az apródok, majd a hírességek, Európa koronás fői. A szertartást a hétszáz vendég számára készített pazar fogadás követte a palota udvarában.

Monaco, a világ második legkisebb területű állama a gazdagság, a csillogás és a fényűzés szinonimájává vált. A mesésen szép helyen fekvő Monacói Hercegségnek már csak egy csodaszép hercegnére volt szüksége.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 5. számának 34. oldalán!)

Címkék: esküvő, monaco, grace kelly, vilmos herceg és kate middleton, harry herceg és meghan markle, wessex grófja, sophie rhys-jones, károly herceg, diana

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!