A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ridikül válogatás 2017/20.

Fotó: Tóth László

PIKNIK A ZSOLNAY NEGYEDBEN

Irány a Herkules terasz vagy a szabadtéri színpad a Zsolnay Negyedben! Aki akarrja felújíthatja a pólóját a helyi Pólógyárban, és megtanulhatja a szitafestést is. De lesz retró könyvvásár és olvasóliget, világzenél majd a Tárkány Művek, és a Budapest Klezmer Band és Tompos Kátya a Pirogránit Udvarban.

Napközben fűre heveredni tehát kötelező, utána lehet tovább lazulni a gasztrosuliban, hogy aztán a hab a tortán egy slágeres este legyen a Budapest Bárral.

Zsolnay Piknik

Pécs, Zsolnay Negyed - 2017. május 19–21.

 

KINCSEK A VÁROS ALATT

Budapest feltárja titkait, ezúttal a Budapesti Történeti Múzeum új kiállításán. Az utóbbi tíz év legfontosabb ásatásainak leletei először kerülnek közönség elé. A helyszínek pedig, ahol a régészek megtalálták őket, például a budavári karmelita kolostor, a budai városháza, a Mátyás-templom, de kerültek elő érdekességek magánház építésekor is.

Mára Budapest a régészeti emlékekben leggazdagabb európai fővárosok körébe tartozik, és aki szeretné egy kicsit beleásni magát a történelmi múltba, annak érdemes időt töltenie a Vármúzeumban.

"Budapest feltárja titkait"

Budapesti Történeti Múzeum, Vármúzeum - 2017. szeptember 17 -ig

 

EGY ZSENI INDULÁSA

'Nyolcéves koromban kezdtem írni… Csak úgy magamtól, minden ösztönzés vagy példa nélkül. Író embert egyet sem ismertem, sőt olyat is alig, aki olvasott.' Truman Capote első novellái nemrég bukkantak fel a New York-i Közkönyvtár archívumában.

Egy koraérett tinédzser írásairól van szó, aki már kamaszként megmutatta az oroszlánkörmeit ezekben a rövid novellákban, ahonnan egyenes út vezetett a Hidegvérrel tényregényéig.

Truman Capote: Pille a lángban (ifjúkori elbeszélések)

 

SZINTETIKUS BOLYGÓLAKÓ

Akit Michael Fassbender alakít, ráadásul két androidot is játszik elmondása szerint az Alien: Covenant című új Ridley Scott-filmben. A sztori középpontjában a Covenant űrhajó legénysége áll, akik azzal a feladattal érkeznek az Új Paradicsomba – legalábbis ők azt hiszik –, hogy új kolóniát alapítsanak. És megindul az ámokfutás az életben maradásért.

Alien: Covenant - Bemutató: 2017. május 18. 

 

AKTRAJZOK TIHANYBAN

Az 1960-as évektől Párizsban élő Csernus Tibor festőművész aktjaiból a Kogart Tihanyban láthatunk egy válogatást. Kivételesen szerencsés helyzet, hogy a festő életműve hazakerült és egyben maradhatott. A művész munkáit egyébként jól ismerik Párizstól New Yorkig. 'Szerettem volna az európai festészet nyomára bukkanni…' – mondta Csernus Tibor; hogy mire jutott, azt az is bizonyítja, hogy műveivel beírta magát az európai festészet történetébe.

Csernus aktjai

Kogart Tihany - 2017. június 27-ig

 

IZLANDI ART-POP

Ismét egy zúzós Random Trip készül kedden este az A38 tetőteraszán, ahol az improvizációs koncertsorozat biztos pontjai között ott van a Turbo dobosa, Delov Jávor és DJ Q-Cee, s körülöttük időről időre olyan csapatok fordulnak meg, mint a Akkezdet Phiai, a The Carbonfools vagy az Irie Maffia.

Lent a koncertteremben pedig  2011 egyik legnagyobb felfedezettje, az izlandi art-pop Björk utáni generációjának talán legtehetségesebbje, Sóley mutatja be legújabb lemezét, az Endless Summert.

Sóley – Endless Summer lemezbemutató koncert

A38, koncertterem - 2017. május 23., 20.00

Random Trip

A38, tetőterasz - 2017. május 23., 20.00 

Címkék: könyv, titok, múzeum, piknik, kogart tihany, akt, zsolnay negyed, alien, random trip, bolygó, szintetikus, android

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!