Receptek Macsinka Jánostól az egri Macók Bisztró és Borbár séfjétől
FEHÉRBABLEVES KOLBÁSZCSIPSSZEL
Hozzávalók: Fehérbab 40 dkg, Zsír 15 dkg, Vöröshagyma 10 dkg, Fokhagyma 5 dkg, Babérlevél 2db, Tejföl 7,5 dl, Vaj 25 dkg, Mangalicakolbász 20 dkg, Frissen reszelt torma 5 dkg, Angolzeller 15 dkg, Sárgarépa 15 dkg, Zöldségalaplé 1 l, Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés: A fehérbabot egy éjszakára beáztatjuk. Zsírt hevítünk, ebben megfuttatjuk a vöröshagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a fehérbabot és a babérlevelet, majd az alaplével készre főzzük, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a tejföl 2/3-át, vajjal turmixoljuk és átszűrjük. A frissen reszelt tormát is összeturmixoljuk a maradék tejföllel, sóval ízesítjük, majd átszűrve habszifonba töltjük. A zöldségeket apró kockára vágjuk, és sós vízben leforrázzuk.
A kolbászokat vékonyra felkarikázzuk, sütőpapíron 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Tálaláskor a levest a tányérba merjük, megszórjuk kolbászcsipsszel, tormahab rózsákat nyomunk rá, és legvégül a zöldségkockákkal díszítjük.
Még nincs hozzászólás