A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Perpetuum mobile

Tudósok állítják, hogy a perpetuum mobile, azaz az örökmozgó nem alkotható meg. Általam mélyen tisztelt, magasan képzett hölgyek és urak, én azzal kezdeném a helyükben, hogy megnéznék egy nyolc-kilenc hónapos kisgyermeket.

Fotó: Shutterstock.com

Az első hónapokban, amikor gyermekem nem fogta vissza magát a sírás terén, úgy vártam, hogy teljen az idő, mint fehér cápa a fürdőzőket, mert azzal hitegettek, hogy később könnyebb lesz.

Az tény, hogy Csanád mára a sírással jócskán alábbhagyott, ám amióta mászik, lényegében a minimális nyugalom is megszűnt az életünkből. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de például az ember el tudott menni a mellékhelyiségbe, esetleg a konyhába egy pohár vízért, és ehhez hasonló mindennapinak tűnő apróságokat is végre tudott hajtani.

Imádtam, amikor Csanád az első alkalommal útra kelt, azonnal felvettem a telefonommal, és szorgalmasan készítettük a fotókat a feleségemmel. Mutogattuk a családnak és egy-egy ismerősnek, akinek már nagyobb a gyermeke.

Akkor még nem értettem a kaján mosolyt és néha a „majd meglátod!” kifejezést a tekintetükben. Azóta tudom, hogy ez egy kapu volt, egy kapu egy új dimenzióba, abba az új világba, ahová kilenc hónapja kerültem.

Túlzás nélkül állíthatom, hogy két árnyékom van, amelyből az egyik a kisfiam. Azt gondoltam, ha hagyom, hogy bemásszon minden szobába, majd ráun, de nem.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 8. számának 67. oldalán!)

Címkék: örökmozgó, perpetuum mobile, kilenc hónapos baba, járóka

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!