A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ne levitálj, még azt hiszik, boszi vagy!

Pár száz évvel ezelőtt még máglyán égett volna, aki a levegőbe emelkedve lebegett, vagy akaratával mozgásra kényszerített egy tárgyat.

Fotó: Shutterstock.com

India varázslatos világa bizonyítja, hogy a levitáció – vagyis a föld felett lebegés –, az akaratátvitel, a telekinézis, a telepátia és sok más furcsaság a sokat gyakorló hindu szent emberek körében nemhogy létezik, de teljességgel megszokott jelenség.

Európában azonban ugyanezért – pár száz évvel ezelőtt – még máglyahalál járt, mert ezeket a spirituális képességeket egyértelműen boszorkánypraktikáknak tartották. Boszorkányság volna a jövőbe látni?

Ha elfogadjuk, hogy az általunk csupán részleteiben ismert végtelen univerzum túlhalad téren és időn, akkor azt is be kell látnunk, hogy a mostban is látható a jövő, hiszen az idő fogalma nélkül a múlt és jövő is egyszerre van.

Így már sokkal könnyebb elképzelnünk, hogy vannak, akik képesek olyan tudatállapotba kerülni, hogy az idő keretein túl lebegjenek, és meglássák, ami a lineáris időben még előttünk van.

Ez a képesség sem feltétlenül boszorkányság, sőt, fejleszthető akár meditációval is. A keletiek szerint a jövőbe látás képessége bárki számára adott volna, csak ki kellene nyitni a harmadik szemünket.

Mit repkedsz itt nekem?

Igen izgalmas, de létező jelenség a levitáció, vagyis a gravitáció leküzdése. Ismerhetjük a Bibliából is, hisz ily módon járt Jézus a vízen, vagy a tibeti szerzetesek, indiai jógik történeteiből.

De miért is okozna az indiai szerzeteseknek gondot a levitáció, amikor arra is képesek, hogy egy órán belül rákos daganatot növesszenek magukon, és meg is gyógyuljanak belőle nyomban, vagy hogy egy órán át a szívüket megállítva, lélegzetvétel nélkül ellegyenek? 

Sok történetet olvashatunk erről az „Egy jógi önéletrajza” című könyvben, melyet Paramahansza Jogananda indiai jógamester írt, akinek az volt a küldetése, hogy elhozza India bölcsességét a Nyugatra.

De hallhattunk már Kupertinói Szent Józsefről is, aki ha akarta, ha nem, olykor felemelkedett a levegőbe, egy ízben ráadásul a pápa jelenlétében tette.

Fotó: Shutterstock.com

Tudom ám, mire gondolsz!

Már-már hétköznapinak számít a telepátia jelensége.

Kicsiben, nagyban bárkivel előfordult már, hogy előre megérzett dolgokat, vagy hirtelen meglátta, mi zajlik a másik fejében, előre válaszolt fel nem tett kérdésekre, vagy már akkor megmondta, ki hívja telefonon, amikor még meg sem csörrent a készülék.

Ez azért van, mert bizony ez a képességünk is fejleszthető, és amióta tudjuk, hogy a telepátia létezik, jobban odafigyelünk rá. A telepátiát kutatók elsősorban ikrekkel szeretnek kísérleteket végezni, mert köztük a legerősebb ez a jelenség.

Címkék: telepátia, reiki, boszorkány praktikák, parapszichológia, prána, indiai szerzetesek tudománya, egy jógi önéletrajza, levitáció, telekinézis, paramahansza jogananda indiai jógamester

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!