Ridikül Magazin logo

Nagyi 4 tippje a varázslatos hajért

Nyár végére a hajunk általában kiszárad. A festett haj fénytelen lesz, a természetes haj fakóbb, és hidratálásért könyörög. Mielőtt a fodrászhoz rohannánk, hogy kétségbeesésünkben rövidre nyírassuk, próbáljunk ki egy-két fortélyt, amit még a nagymamáink kísérleteztek ki.

Fotó: Shutterstock.com

Köztudott, hogy a haj minősége elárulja, ha valami betegség, hiányállapot kínozza a szervezetünket, sőt, még a stressz is tönkre vághatja frizuránk állagát, arról nem beszélve, hogy a haj a lélek tükre is. De kevesen tudják, hogy ez fordítva is igaz: ha jó a hajunk, jobb lesz a hangulatunk is. De lássuk, hogy tudunk segíteni a hajuknak és magunknak is!

1. Fénytelen hajra tojás!
Mielőtt hajat megmosnánk, készítsük el az alábbi varázsszert. Két tojás sárgáját keverjünk el egy evőkanál mézzel, és löttyintsünk bele egy kis sört, hogy kenhető állagú maradjon. Ezt kenjük fel a hajvégekre alaposan, eztán húzzunk rá egy nejlonzacskót, és időzzünk így 20 percig. Ezután jöhet a hajmosás bőséges, langyos vízzel, a szokásos módon.

2. Száraz, töredezett hajra olaj!
Hogy milyen olaj? Bármelyik növényi olaj megteszi, lehet szezám, olíva, tökmag vagy akár jojoba. Hajmosás előtt vastagon is beolajozhatjuk a hajunkat, és rajta hagyhatjuk 20 percen á, de naponta is használhatjuk, ha egy-két pici cseppet belemasszírozunk a hajunk végébe. Egy pillanat alatt beszívja, nem lesz tőle zsíros, viszont egészségesnek fognak tűnni a hajvégek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 27. számának 18. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!