A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nagyi 4 tippje a varázslatos hajért

Nyár végére a hajunk általában kiszárad. A festett haj fénytelen lesz, a természetes haj fakóbb, és hidratálásért könyörög. Mielőtt a fodrászhoz rohannánk, hogy kétségbeesésünkben rövidre nyírassuk, próbáljunk ki egy-két fortélyt, amit még a nagymamáink kísérleteztek ki.

Fotó: Shutterstock.com

Köztudott, hogy a haj minősége elárulja, ha valami betegség, hiányállapot kínozza a szervezetünket, sőt, még a stressz is tönkre vághatja frizuránk állagát, arról nem beszélve, hogy a haj a lélek tükre is. De kevesen tudják, hogy ez fordítva is igaz: ha jó a hajunk, jobb lesz a hangulatunk is. De lássuk, hogy tudunk segíteni a hajuknak és magunknak is!

1. Fénytelen hajra tojás!
Mielőtt hajat megmosnánk, készítsük el az alábbi varázsszert. Két tojás sárgáját keverjünk el egy evőkanál mézzel, és löttyintsünk bele egy kis sört, hogy kenhető állagú maradjon. Ezt kenjük fel a hajvégekre alaposan, eztán húzzunk rá egy nejlonzacskót, és időzzünk így 20 percig. Ezután jöhet a hajmosás bőséges, langyos vízzel, a szokásos módon.

2. Száraz, töredezett hajra olaj!
Hogy milyen olaj? Bármelyik növényi olaj megteszi, lehet szezám, olíva, tökmag vagy akár jojoba. Hajmosás előtt vastagon is beolajozhatjuk a hajunkat, és rajta hagyhatjuk 20 percen á, de naponta is használhatjuk, ha egy-két pici cseppet belemasszírozunk a hajunk végébe. Egy pillanat alatt beszívja, nem lesz tőle zsíros, viszont egészségesnek fognak tűnni a hajvégek.

3. Elgyengült hajra banán!
Ha szegény frizuránknak elege lett a nyárból, és csak lóg élettelenül, bágyadtan, ideje valami tápláló pakolással felvidítanunk. Egy szép nagy banánt törjünk össze villával, majd keverjünk hozzá egy evőkanálnyi mézet. Húsz perc alatt magába szívja a haj a sok vitamint és tápanyagot belőle, ezután le is moshatjuk. Nagyon hálás lesz érte!

Ékességünk
Egy amerikai kutatás során, ahol a résztvevők szemmozgásából állapították meg, mire szentelnek több figyelmet, arra a követeztetésre jutottak a tudósok, hogy a haj és a frizura minősége nagyban befolyásolja a megfigyelő véleményét az adott személyről. A hosszú, egyenes, egészséges és fényes hajról a tisztaságra, a fiatalságra és az egészségre asszociáltak az alanyok. Arra is fény derült, hogy a férfiak sokkal negatívabban értékelték azt a nőt, akinek töredezett, ápolatlan volt a haja, mint a női tesztelők.
 

4. Szőrkefe, amíg csak bírod
A régi filmekben a nő este, immár selyem pongyolában, leül a tükre elé a hálószobában, és szép, nyugodt, kecses mozdulatokkal kefélgetni kezdi a haját. A férfi belép, várná asszonyát a hitvesi ágyba, de az csak a haját simítgatja, miközben csábos pislantásokat vet rá a tükörből. Leomló sörényét bal vállára hullatja, és csak fésüli, fésüli szép hosszú mozdulatokkal, míg a férfi mögé nem lép, és bele nem csókol a nyaka csupasz oldalába. Összegezve tehát a hajat minden nap alaposan át kell fésülni, lehetőleg természetes alapú szőrkefével és nem dróttal, hogy kimenjen belőle a sok por, hajlakk és miegymás, illetve hogy újratöltődjön varázserővel.

Tudtad?
- A néphit a női hajnak varázserőt tulajdonított, ezért tisztességes asszony nem hordhatta szabadon a haját. Aki mégis úgy hordta, azt léhának vagy boszorkánynak bélyegezték.
- A középkori boszorkányok nagyon óvakodtak attól, hogy akár egyetlen hajszáluk is idegenek kezébe kerüljön, mert azt fekete mágiára használhatták volna az ellenségek.
- Árulkodó testbeszéd, ha egy férfi jelenlétében egy nő a hajába túr - ez azt jelenti, tetszik neki. Még árulkodóbb, ha a tincseit tekergeti.
- Ha rendben van a lelkünk, gyorsabban nő a hajunk. Stressz hatására azonban hullik, elveszíti tartását, fényét.
- A haj vizsgálatával kideríthető, milyen ásványi anyagok hiányoznak a szervezetből, és az is, milyen orvosságot szedünk.
- A magasabb IQ-val rendelkező embereknek jóval több réz és cink található a hajában.
- Az ázsiai haj a legrugalmasabb, így abból készítik a legtöbb parókát.
- Az álmokban a haj az életenergiát, a lelkierőt jelképezi.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!