A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Naaa, hagyjál már békén!

Találós kérdés. Megeszi a kajádat, befekszik az ágyacskádba, rád ugrik a sötétben, és bármilyen pózban képes elaludni. Ki az?

Fotó: Shutterstock.com

Ha macskacicóval élsz egy fedél alatt, egy pillanatig sem fogsz unatkozni. Mindig kitalál valami őrültséget, hogy megnevettessen, például lehulló vízcseppekre vadászik a mosogatóban, papírzacskóval a fején tolat végig a nappalin, rád esik a szekrény tetejéről, ahol épp elaludt…

De egyáltalán nem az a cél, hogy te jól szórakozzál, sokkal inkább fontos, hogy ő jól érezze magát a társaságodban, mert ha nem, jaj neked. De mitől is érzi jól magát a macskacicó?

1. Csak akkor simogasd, amikor ő szeretné. Sose akkor, amikor cukin durmol, cukin mosdik, cukin vadászik, mert azt nagyon utálja. Ellenben, ha hajnalban nekifutásból rád zuhan, amikor még édesdeden alszol, a karmait beléd mélyesztve nagyokat nyújtózik a hasadon, miközben a füledbe dorombol, akkor simogasd.

2. Ne korlátozd a szabadságát. Ő éjszaka szeret kódorogni, ám ha bezárva tartod, bosszúból szétszaggatja az ülőgarnitúrát. Simán felmászik bárhova, más kérdés, hogy le tud-e jönni, de ez már a te problémád.

Mivel a konyhaasztalra is lazán felszökken, amit ott talál, abba bele is nyammog. Cserébe viszont néha kegyesen megengedi, hogy te is egyél a macskakajából.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 7. számának 42. oldalán!)

Címkék: macska, cica, bizalom, vadászat, hogyan bánj jól a macskáddal?

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!