A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Naaa, hagyjál már békén!

Találós kérdés. Megeszi a kajádat, befekszik az ágyacskádba, rád ugrik a sötétben, és bármilyen pózban képes elaludni. Ki az?

Fotó: Shutterstock.com

Ha macskacicóval élsz egy fedél alatt, egy pillanatig sem fogsz unatkozni. Mindig kitalál valami őrültséget, hogy megnevettessen, például lehulló vízcseppekre vadászik a mosogatóban, papírzacskóval a fején tolat végig a nappalin, rád esik a szekrény tetejéről, ahol épp elaludt…

De egyáltalán nem az a cél, hogy te jól szórakozzál, sokkal inkább fontos, hogy ő jól érezze magát a társaságodban, mert ha nem, jaj neked. De mitől is érzi jól magát a macskacicó?

1. Csak akkor simogasd, amikor ő szeretné. Sose akkor, amikor cukin durmol, cukin mosdik, cukin vadászik, mert azt nagyon utálja. Ellenben, ha hajnalban nekifutásból rád zuhan, amikor még édesdeden alszol, a karmait beléd mélyesztve nagyokat nyújtózik a hasadon, miközben a füledbe dorombol, akkor simogasd.

2. Ne korlátozd a szabadságát. Ő éjszaka szeret kódorogni, ám ha bezárva tartod, bosszúból szétszaggatja az ülőgarnitúrát. Simán felmászik bárhova, más kérdés, hogy le tud-e jönni, de ez már a te problémád.

Mivel a konyhaasztalra is lazán felszökken, amit ott talál, abba bele is nyammog. Cserébe viszont néha kegyesen megengedi, hogy te is egyél a macskakajából.

3. Vedd észre, ha ideges. Ilyenkor meresztgeti a szemét, a pupillája függőleges csíkká szűkül össze, és hegyezi a füleit. Lehet, hogy egy idegen látogató zavarja, vagy valami furcsa zaj.

Szüntesd meg a nyugtalansága okát, zavard haza a haverodat, és azonnal kapcsold ki a kedvenc sorozatod évadzáró epizódját. Beszélj hozzá kedvesen, és simogasd addig, amíg meg nem nyugszik.

4. Biztosíts neki vadásznivalót. Lehet ez egy pamutgombolyag, egy spárgára kötött labda vagy papírgalacsin, lefutó esőcsepp az ablakon, vagy akár te magad.

Ne csodálkozz, ha egy szőrös mancs az ágy alól elkapja a meztelen bokádat, amikor épp lefeküdni készülsz. Bármire imád vadászni, ami mozog, megleshető és elcsíphető.

5. Ne dőlj be a bocicica pillantásoknak. Istenien tud könyörögni, egyetlen világfájdalmas pillantással elhiteti, hogy árva, szerencsétlen, elesett, és már egy hete nem kapott enni. Ha engedsz neki, végül nem macskacicód lesz, hanem egy dagadt kismalacod.

Akkor se dőlj be, ha hangos dorombolással hozzád dörgölőzik, és megígéri, hogy egyetlen icipici nasiért cserébe élete végéig csakis téged fog szeretni.  

6. Ha dühös, tartsd tiszteletben. Tény, hogy igen viccesen hat egy maroknyi berregő, fújtató izé, de lásd meg benne a tigrist! Figyeld meg, milyen nagyra fel tudja fújni magát, csak hogy félelmetesebbnek tűnjön, és legalább játszd el, hogy halálra rémültél tőle.

Semmiképp se nevesd ki, és főleg ne provokáld, ne bámulj a szemébe, mert azt fenyegetésnek veszi, inkább foglalkozz valami mással, lassítsd le a mozdulataidat, és közben dünnyögj halk, nyugtató szavakat. Így talán megúszod a testi fenyítést.

7. Fogadd el megtisztelő ajándékait. Ilyen például, ha rajtad alszik el, ha a ridikülödbe bújva nézi a tévét, vagy az ágyadban tisztálkodik. Ez mind-mind arról szól, hogy kötődik hozzád és bízik benned.

Ha pedig egy szép napon döglött vagy agonizáló gyíkkal, egérrel, fiókával érkezik haza, amit a lábad elé helyez, nyugodtan felzokoghatsz a meghatottságtól, mert ez a macskacicó visszavonhatatlan szerelmi vallomása.

Címkék: macska, cica, bizalom, vadászat, hogyan bánj jól a macskáddal?

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!