A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mit tett velem ez a nyár?

Megint elrepült a legszínesebb évszakunk, átsüvített rajtunk, aztán itt hagyott leégve, kiszáradva, megfakulva, töredezve... Gyorsan vissza kell szerezni a régi fényes formánkat, mielőtt még elkezdődik a fűtési szezon, ami megint csak a bőr és a haj gyilkosa.

Fotó: Shutterstock.com

Mit csinálj a hajaddal?

A nyári napsütés, a szél, a természetes vagy épp klórozott vizek kiszárították a hajat. A festett haj megfakult, a vékony szálú még vékonyabb lett, sőt, pöndör, a hosszú pedig pókhálós és töredezett. De mielőtt elrohannánk a fodrászhoz és kétcentisre nyíratnánk, próbáljuk meggyógyítani otthon.

1. Tisztítsd meg a bolyhoktól!
Azért tűnik bolyhosnak a hajad, mert tele van a hajszálak leválni akaró hámsejtjeivel. Ezzel a módszerrel megszabadulhatsz tőlük!

Keverj el egy teáskanál kristálycukrot 1-2 evőkanál mézzel, de ne várd meg, amíg a cukor felolvad. Dörzsöld át ezzel a benedvesített hajadat. 20 perc után öblítsd le.

2. Adj neki vitamint!
A még nedves hajra tedd fel a következő pakolást: 1 evőkanál olívaolaj, 1 tojássárgája, 1 evőkanál méz. Ezt dolgozd el a haj teljes hosszán. A fejbőrt ne kend össze, mert eldugulnak a pórusok az olajtól.

Figyelem: nem csak most, de egész évben boldoggá teszi a hajadat egy ilyen kezelés.

3. Bugyoláld be!
Akkor fejti ki legjobban a hatását a pakolás, ha betekerjük fóliával, esetleg ráhúzunk egy nejlonzacskót, arra pedig egy törülközőt, hogy melegen tartsa. 20 percig kell kibírnod a turbánban.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 16. oldalán!)

Címkék: fodrász, mosás, balzsamozás, nyár utáni hajápolás, nyár utáni bőrápolás, selymes bőr, kamilla

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!