A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mit mivel? Plasztikai ABC

A plasztikai sebészet ma már tényleg valóságos csodákra képes. Alig van olyan része a testnek, melyen ne lehetne javítani.

Fotó: Shutterstock.com

Arcplasztika

Az idő múlásával a korosodó arcvonások megjelenése jellegzetes elváltozásokat okoz. Ezek javítására közel száz eljárás létezik. A legnépszerűbb: a fiatalító kontúrplasztika. A beavatkozások elvégezhetők altatásban vagy helyi érzéstelenítésben.

A műtét időtartama másfél és három óra között van. A klasszikus arcplasztikánál a metszés a halánték területén a hajas fejbőrben, az arcon, nagyon közel a fülhöz, és a fül mögött fut.

A szövetek megfelelő mértékű preparálása után kerül sor a bőr alatti szövetréteg megemeléses rögzítésére, a felesleges bőr kimetszésére. A műtét után egy hétig pántszerű kötés van a fejen. A varratok eltávolítása 10 nap múlva történik.

Bőr

Az idő múlásával az arc bőre elvékonyodik, elveszti rugalmasságát, petyhüdtté, ráncossá válik. A bőrön látható ráncok, elváltozások, hibák eltüntetésére is számtalan módszer létezik. Ezek közül a legnépszerűbbek:

Botoxinjekció: az injekció hatóanyaga a botulizmust okozó toxin. Biztonságosan és hatékonyan ernyeszti el a bőr alatti izmokat. Megszüntethetők általa a homlokon, a szemkörnyéken és a nyakon keletkezett ráncok.

A meglehetősen egyszerű eljárást a rendelőben végzi el az orvos. Hatása a körülményektől függően 3–8 hónap, a kezelést tehát bizonyos időközönként meg kell ismételni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 7. számának 31. oldalán!)

Címkék: plasztika, zsírleszívás, szemhéjplasztika, bőrfiatalítás, fogbeültetés, habeültetés, ajakfeltöltés, orrkorrekció

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!