A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mindhármunk életét apánk tette tönkre

Hárman vagyunk testvérek. Ha őszinte akarok lenni, be kell vallanom, hogy egyikünknek sem sikerült jól az élet. Mindhárman elváltunk. S ez apánk bűne, ma már tudom.

Fotó: Shutterstock.com

Apánk még hetvenéves korában is szálfaegyenes tartású, megnyerő modorú férfi volt. Egész életében építésvezetőként dolgozott. Minden szakmához értett. Kétszintes házunkat saját kezével építette. Az ő kertjében minden évben bőven termett a szőlő, az ő kertjében volt a legszebb a paprika és paradicsom.

Nagyszerű embernek hitte a környék. A pirkadat rendszerint a veteményesben találta. Munka után elment értünk az iskolába. A bátyámat birkózni, majd kajakozni hordta, minket, lányokat balettra a közeli iskolába. Egyetlen hibája is inkább erénynek tűnt. Tizenhat és hetven között nem volt olyan nő a környezetében, akinek ne csapta volna a szelet.

Vera

Először Vera, a nővérem költözött el a háztól. Szülői engedéllyel 17 évesen férjhez ment. Vagy inkább menekült. Azt mondta, hogy el kell mennie, mert apánk őt gyűlöli. Ez így is volt. Csak az öreg halála után tudtuk meg, hogy miért.

Az esküvő után Vera férje, Bálint vasútmérnökként Kairóban kapott munkát. Megbízatását tíz éven keresztül hosszabbítgatta. Amikor két, már iskoláskorú gyerekkel hazajöttek, háromszobás lakóparki lakást vettek a kint összespórolt pénzből. S nem sokkal ezután elváltak.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 8. számának 56. oldalán!)

Címkék: testvérek, gyűlölet, igaz történet, szerelmes apa, tönkre ment házasság, elrontott életek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!