A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Miért veszünk össze minden karácsonykor?

Ébredéskor, még csukott szemmel elterveztem, hogy regényírással töltöm a délelőttöt. De valami zavarót éreztem, valami azt súgta, hogy ebből nem lesz semmi. Mik ezek a nyávogó hangok? Nincsenek a gyerekek iskolában? Karácsony van?! És ez? Már megint összetört valami? – Ne, ne mondj semmit! – villantotta rám a tekintetét Lili, kezében a kisseprűvel.

Fotó: Shutterstock.com

Így kezdődött a nap, vigasztalni próbáltam Lilit, ünnep van, mit számít egy összetört kávékiöntő ahhoz képest, hogy van munkánk és két gyerekünk, akik most ugyan ököllel ütik egymást, de amúgy csodásak…

Lili nem hatódott meg. Tudtam, mi nyomasztja. December 25-e a családi ebédet jelenti a szüleinél. 

A feszült reményt, hogy idén talán jól sikerül minden: miközben a gyerekhad a másik szobában játszik, mi, felnőttek elérzékenyülve nézzük a karácsonyfát, és arra gondolunk, mégiscsak fantasztikus, hogy bár múlnak az évek, de mi itt vagyunk újra együtt, és gondolatban velünk vannak azok is, akik már nem lehetnek köztünk, ez számít csak, hogy tartozunk valahová, a család mindennél fontosabb…

– Hannával kitaláltunk valamit – mondta Lili sejtelmesen.

Bizakodtak a nővérével, hogy beválik a terv, és minden más lesz, mint előző évben. Akkor a nagybátyja kapatosan érkezett meg, a felesége fújt rá, apám meg egy jó órát késett, úgyhogy az ételt újra kellett melegíteni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 12. számának 28. oldalán!)

Címkék: karácsony, családi ebéd, összeveszés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!