A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Miért nem kell senkinek Jennifer Lawrence?

Amerika üdvöskéje, a lángra lobbant lány, aki Katniss Everdeenként íjjal szállt szembe egy elnyomó hatalommal, sok férfi álma. És itt jön az a bizonyos de. Ő egy igazi amazon, a magánéletében és a mozivásznon is, ami a párkapcsolatokban már kevésbé szerencsés tulajdonság, hiszen a másik nem a társat, hanem a vetélytársat látja benne.

Jennifer Lawrence
Fotó: Shutterstock.com

Jennifer Lawrence-t bizony van miért irigyelni. A színésznő 27 éves létére két elsöprő sikerű franchise-t tudhat maga mögött (Éhezők viadala, X-Men), 21 évesen elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat a Napos oldalban nyújtott alakításáért Bradley Cooper mellett, de karrierje során további három másik jelölést is bezsebelt már.

Mindemellett J. Law, ahogyan hazájában becézik, 2015-ben és 2016-ban is a világ legjobban fizetett színésznője volt.

Jennifer Louisville-ben született és nevelkedett. Édesanyja, Karen Koch Lawrence egy gyermektábor vezetője, míg édesapja Gary Lawrence egy építőipari céget vezetett. Már gyermekként is makacs volt, célratörő és magabiztos. Alig 14 évesen sikerült rávennie szüleit, hogy engedjék el New Yorkba, hogy találhasson magának egy ügynökséget, ahol talán beindul színészi karrierje. Ennek érdekében két évvel hamarabb, 3,9-es átlaggal érettségizett le. A színészkedés mellett segédápolónői munkát is vállalt az édesanyja által vezetett gyermektáborban.
Tagadhatatlan, hogy a fiatal szépség Hollywood A-listásainak egyike, akinek a legjobb barátai is világhírűek, vegyük csak Amy Schumert, Adele-t vagy Woody Harrelsont.

Jen az élet más területén azonban nem húzta ki az ászt a pakliból. Egyszerűen nincs szerencséje a szerelemben.

A színésznőnek nincs igazán zsánere, randizott már rocksztárral, próbálkozott szakmabelivel, színésszel és rendezővel egyaránt, eddig azonban nem találta meg az igazit.

Jönnek-mennek a férfiak

Legutóbbi, egy évig tartó kapcsolata megrázó filmjének, az Anyám! rendezőjével, a 47 éves Darren Aronofskyval nagy visszhangot keltett, hiszen 22 év köztük a korkülönbség.

A pár a forgatásokon került közel egymáshoz, először azonban csak a film egy évvel későbbi premierjén mutatkoztak együtt. A kapcsolatukról pedig egészen novemberi szakításukig nem is beszéltek.

Jennifer 2014 és 2015 közötti pár hónapos se veled, se nélküled kapcsolatáról a Coldplay frontemberével, Chris Martinnal kezdettől fogva lehetett tudni, hogy halálra van ítélve.

Gwyneth Paltrow exférje lesötétített autókban, kémeket megszégyenítő tehetséggel szállíttatta Jennifert koncertekről éttermekbe, vagy épp luxusnyaralásokra, mivel a paparazzók folyton a sarkukban voltak. Ez a szintű médiafigyelem pedig folyton stresszben tartotta a párt.

Első nagy szerelme – aki akár a végső befutó is lehetett volna, ha jókor találkoznak – már szintén a múlt. Nicholas Hoult és a színésznő az X-Men: Az elsők forgatásán habarodott egymásba 2010-ben, és egy rövid szünet ellenére egészen 2014 augusztusáig egy párt alkottak.

Világos, hogy Hoult és Martin esetében is ugyanaz okozta a legfőbb problémát, mindketten éppolyan híresek voltak, mint ő. A hollywoodi álompárok számára pedig a magánélet olyan luxus, ami ritkán adatik meg.

Darrennel, akiről nem cikkeznek naponta a lapok, már más volt a helyzet, vele könnyebb volt a radar alatt maradni. A rendező éppúgy utálja a hírnévvel járó felhajtást, mint ő, elhivatottságukban is nagyon hasonlítottak.

A nagy korkülönbség sem okozott gondot, hiszen Jen maga is érett felnőtként tekint magára, viszont Darren munkamániája elválasztotta őket. A színésznő egyszerűen nem tudott és nem is akart éjjel-nappal közös filmjükről beszélni.

Bár a szakítást nem minden esetben a férfiak kezdeményezték, a magazinok sorra arról cikkeznek, hogy a színésznővel nem egyszerű.

Mi a baj veled, Jennifer Lawrence?

Magabiztos, okos, tehetséges és vonzó nőről beszélünk, ezért is érthetetlen, miért esik nehezére megtalálni a számára megfelelő férfit.

A legkézenfekvőbb válasz talán éppen ezekben a tulajdonságokban rejlik. Az akarva vagy éppen akaratlanul kialakult amazon személyisége érthető okokból sokakat visszatart.

A sikeres filmsztár elriasztja a férfiakat, a potenciális jelöltek nagy része még csak próbálkozni sem mer. Vannak pedig olyanok, akik azt feltételezik, hogy a színésznő nem kezdene például egy átlagemberrel.

Ezt egyébként maga Jennifer cáfolta meg évekkel ezelőtt.

„A férfiak nagyon rosszul bánnak velem. Senki sem hív el randira, egyedül töltöm a szombat estéket. Tudom, hogy csak a dominanciájukat fitogtatják ezzel, de akkor is rosszulesik.

Én is csak egy lány vagyok, aki vágyik a kedvességre. Őszinte leszek, talán valaki olyannal kellene randiznom, aki nem tudja, ki vagyok” – panaszolta a Vogue-nak adott interjújában.

Nem kizárt azonban, hogy Jennifer saját maga ellensége. A hírességek sokszor kiárusítják magukat, mindent megtesznek azért, hogy a közönség szeresse őket.

Manapság a „sztárok, akik épp olyanok, mint mi” trend jár az élen, ennek fényében nem is történhetett volna jobb dolog a színésznővel, mint hogy Oscar-szobrának átvétele előtt elesett. Bukdácsolását pedig azóta is folytatja.

Egyfelől szórakoztatta az embereket, másfelől a színésznőkről kialakult sztereotípia ellentétét testesítette meg kétballábasságával. Népszerű lett, mert olyan dolgokat tett, amiket az átlagemberek.

Különcségére és huncut, nyersen őszinte stílusára évek alatt azonban jó sok lapáttal rá tett, talán többel is, mint szükséges lett volna. Ezért pedig leginkább marketingesei a felelősek. Ő lett a „nem törődöm senkivel, ami eszembe jut, azt bátran kimondom” sztárocska.

Sokan elfordultak Jennifertől, melyhez nagyban hozzájárult a sajtóval szembeni lekezelő stílusa, ahogyan az az interjúja is, melyben bevallotta, hogy nem szereti a rajongóit, és szinte mindig szükségtelenül durva velük.

Bár ez számára önvédelem, rajongótábora mégis megfogyatkozott, ahogyan a vállalkozó szellemű férfiak száma is. Lássuk be, egy férfinak túl sok lenne e mögül az álarc mögül előásni a valódi Jennifert.

Lawrence esélyein az sem javít, hogy bevallottan válogatós típus: „nagyon ritkán érzem azt a bizonyos szikrát, pedig számomra ez a legfontosabb! Látniuk kellene azokat a férfiakat, akiket vonzónak találok. Valóságos sokk lenne! Évente talán egyszer találkozom valakivel, aki tényleg érdekel” – nyilatkozta. 

Az ’it girl’ szerep árnyékában

Lawrence kortól függetlenül sokak inspirációja szerepei és a valós élete alapján is, benne is megvan az a bizonyos meghatározhatatlan plusz. Igazi poszterlány lehetne, egy olyan erős és sikeres nő, akinek nem életcélja a házasság, hiszen az élete anélkül is teljes.

Ő lehetne a megtestesülése Beyoncé „Single Ladies” című slágerének, a nő, aki nem szeretné, hogy a mellette lévő férfi határozza meg, ki is ő valójában.

A feltételes mód azonban nem véletlen, ugyanis Jennifer máshogyan látja saját jövőjét. Bár egyedülállónak lenni számára nem különösebb megrázkódtatás, alapvetően társas lényként tekint magára.

„Éppen szingli módra váltottam, és úgy voltam vele, hogy semmi gond, így legalább azt teszek, amit csak akarok. Aztán persze pár hónapon belül elkeseredetten egyedül fogom magam érezni ” – vallotta be tavasszal.

Mindennek fejében a feleség szerepkörtől sem riad vissza. Mint mondta, ha megtalálná azt a férfit, akivel le tudná élni az egész életét, és akiről el tudja képzelni, hogy ő lehet a gyermekei apja, akkor azt a kapcsolatot biztosan nem kockáztatná.

A férfiakon a sor

Sokan úgy tartják, hogy a hírességek azért szeretnek átlagemberekkel randevúzni, mert így csak az övék a ragyogás, ami persze nem szabályszerű.

Jennifer számára, aki már karrierje elején rendszeresen hangot adott félelmének, miszerint rosszul fogja kezelni a népszerűséget, a pimasz lesifotósok hadát és a magánélet hiányát, egy nem híres férfival való kapcsolat nagyon is egészséges lehet, visszaránthatja a földre.

Az biztos, hogy annak a bizonyos férfinak két lábbal kell állnia a földön, érzelmileg is stabilnak kell lennie, aki azt is jól kezeli, ha maga is celebbé válik, vagy ha megmarad az örökös másodiknak a kapcsolatban.

Négy éve Jen a Vanity Fairnek már elárulta, milyen számára a tökéletes férfi. Ami biztosan befutóvá tehet valakit, ha éppúgy rajong a valóságshow-kért, mint ő, aki úgy szeret enni, akárcsak ő, valaki, aki nem hirtelen haragú, és nem híve az állandó vitáknak.

Legfőképpen pedig olyan férfira vágyik, aki mellett igazán önmaga lehet, még akkor is, ha egy otthon ülős pár lesznek Casablanca típusú viharos érzelmek nélkül.

Címkék: jennifer lawrence, adele, amy schumer, chris martin, darren aronofsky, anyám!, coldplay, bradly cooper, nicholas hoult

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!