A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mert tudni akarom

No igen. Beszélnünk kéne egyszer már erről is. A percenként pityegő, csengető, zizegő okostelefonok uralmáról. Az információk hasznáról és átkáról. Meggyőződésem, hogy korunk fantasztikus lehetőségei, a lépéseinket számláló, alvásunkat vizslató aktivitásmérő karkötők, a minden üzenetet azonnal megjelenítő telefonok rabjai lettünk.

Fotó: Shutterstock.com

Akkor meg miért használom őket?

Kötelező? Dehogy!

Mégis, bár elmúltam ötven, karomon ott zizeg a karkötő, figyelmeztet, hogy túl sokat ültem már, kezdjek el mozogni. Elkészíti az edzéstervemet, és megdicsér, ha teljesítettem. Hiányzik ez nekem?

Bizonyára igen.

Hiszen előfizetem a telefonomra a mobil internetet. Mert ne már, hogy csak akkor tudjam, hogy vihar van a közelemben, ha valamely wifire éppen csatlakozom. Pedig felnézhetnék az égre is, és látnám, hogy beborult felettem az ég. De nem, még a felhőképet is applikáción nézegetem.

Hiányzik ez nekem?

Bizonyára. Mi másért csinálnám?

Igen, én is telefonnal parkolok, telefonon veszem meg az autópálya-matricát, telefonos applikáció mutatja az utat, még akkor is, ha pontosan ismerem. Azon nézem meg, hogy jön-e a villamos, kaptam-e üzenetet a közösségi oldalamra, és miért nem, pedig várom.

És persze fizetek mindezért.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 51. oldalán!)

Címkék: applikáció, kütyümánia, mobilnet, a net veszélyei

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!