A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Meghan Markle és Harry herceg a legújabb tündérmese

Harry herceg elbűvölő és magabiztos menyasszonya a britek új kedvence. "Imádom a jó szerelmes történeteket" - mondta az őszi Vanity Fair interjújában Meghan Markle. A sajátja pedig tagadhatatlanul ilyen, már-már mesébe illő, csupán egy jó forgatókönyvért kiált.

Meghan Markle és Harry herceg
Fotó: PuzzlePix

A 36 éves amerikai színésznő és a 33 éves Harry herceg sztorija a brit királyi család legújabb tündérmeséje, ami épp olyan klasszikus lesz, mint Kataliné.

A pár kapcsolata közel másfél évig tartotta lázban a sajtót, néhány olyan túlkapással, ami miatt a herceg közleményben kérte a médiát, hogy bánjanak kesztyűs kézzel választottjával. Mindeközben a színésznő meglepő higgadtsággal viselte a bántó szalagcímeket, hiszen sorozatsztárként már megtanulta azokat figyelmen kívül hagyni.

A brit lapok valódi információk hiányában komoly fenntartással kezelték Erzsébet királynő álláspontját a viszonnyal kapcsolatban. A legtöbben úgy vélték, az uralkodó nem szeretne unokája mellé egy nem katolikus neveltetésben részesült színésznőt, aki az édesanyja révén afroamerikai származású.

Arról már nem is beszélve, hogy Meghan elvált nő, két évig Trevor Engelson producer felesége volt. A pár hat év után házasodott össze, aztán Meghan karrierje beindult, ami miatt 2013-ban beadták a válási papírokat. Erzsébet azonban nagyon is modern felfogású uralkodó, és nem utolsósorban nagymama, aki mindezekkel együtt tárt karokkal fogadta Meghan Markle-t. De miért is ne tette volna? 

Történt már egy s más a palotában
Erzsébet fia, Károly herceg Dianától való válása után feleségül vehette a szintén elvált Kamillát, így ez nem lehetett akadály, ahogyan a vallás kérdése sem. Igaz, hogy Meghan protestáns, de az esküvő előtt megkeresztelkedik és felveszi az anglikán vallást.

Az uralkodó áldásával így azok is Meghan Markle-rajongók lettek, akik korábban kételkedtek. Meghan szerencséjére könnyen teremt kapcsolatot, ez pedig nagyon is nyerő lap, ha egy egész országgal kell megkedveltetnie magát az embernek. Akik ismerik őt, egyöntetűen úgy gondolják, hogy sorsszerű, ami vele történik. Meghan hercegnének született.

Meghan mindössze kétéves volt, amikor szülei szakítottak, ennek ellenére kiegyensúlyozott gyerekkora volt. Édesanyja és édesapja mindent megtett azért, hogy ő semmiben ne szenvedjen hiányt. A középiskolától kezdve igen népszerű volt, mindenki szerette.

Barátai különösen kedvelték benne, hogy kivétel nélkül éreztette velük, mennyire értékes emberek a számára, ez a tulajdonsága pedig a mai napig is a legvonzóbb.

A családból elsőként Meghan szerzett diplomát, a Northwestern Egyetemre járt színház és nemzetközi kapcsolatok szakra. Tanulmányait egy évre megszakította, mely idő alatt Argentínában, az amerikai nagykövetségen volt gyakornok.

Thomas Markle, Daytime Emmy-díjas világításrendező édesapjától munkamorálját örökölte, és persze a filmes világ és a színészet iránti lelkesedését. Meghan jógaoktató és szociális munkás édesanyja, Doria Ragland pedig már egészen fiatalon rászorulókon segített. Megtanulta értékelni azt, amije van. Így lett belőle az az erős, nagylelkű és független nő, akit Harry herceg hamarosan feleségül vesz.

Végül Hollywood szippantotta be, színészi karrierje viszont elég nehezen indult. Meghan mindig is nagyon büszke volt vegyes etnikumára, azonban a meghallgatásokon ez hátránynak számított.

Hét évvel ezelőtt aztán megkapta a pimasz jogi asszisztens szerepét a Briliáns elmékben, ami meghozta számára az áttörést. Az, hogy a világ megismerte a nevét, komoly előnyt jelentett humanitárius tevékenységeiben is. Többek között szociális érzékenysége volt az, amivel megcsípte magának a brit trónörököst.

A mosogatószer-reklám és az önérzet kérdése
Meghan 11 éves volt, amikor egy mosogatószer reklámjában elhangzó mottó felébresztette önérzetét: "az amerikai nők mind zsíros serpenyőkkel és fazekakkal küzdenek". Fiú osztálytársai meg is jegyezték, hogy a lányoknak a konyhában a helyük, ami már ilyen fiatalon is cselekvésre késztette.

Apja javaslatára Meghan levelet írt a gyártónak, melynek másolatait az akkor még First Lady, Hilary Clintonnak, a tévés újságíró, Linda Ellerbee-nek és Gloria Allred ügyvédnőnek is elküldte. Meglepetésére mindhárman bátorították, egy hónappal később a cég pedig megváltoztatta a reklámszöveget.

Meghan nemcsak a nemek egyenlőségéért küzdő UN Woman, de a gyerekeket támogató World Vision szervezet nagykövete is, nem utolsósorban pedig a fiatal vezetőket támogató One Young World alapítvány védnöke.

Most mondja valaki, hogy nem tökéletes hercegné alapanyag!

Minden egy vakrandival kezdődött
Mielőtt Meghan és Harry lett az év jegyespárja, a színésznő és a trónörökös két magányos szingli volt, akiket egy közös barát boronált össze. A titokzatos Cupido Violet von Westenholz, a Ralph Lauren PR felelőse volt, aki Meghannal a márka kapcsán találkozott, Harryt pedig már évek óta a barátjának mondhatta.

Így amikor Harry arról panaszkodott neki, hogy nehezen talál magának párt, Violet rögtön tudta, hogy kit fog ajánlani a hercegnek. Egyik fél sem sejtette, mire számíthat, de végül szerelem lett első látásra.

Harry tavaly novemberben a Kensington-palotában található otthonukban, féltérdre ereszkedve kérte meg a színésznőt egy káprázatos jegygyűrűvel, melynek legnagyobb gyémántja egykor édesanyjáé, Dianáé volt.

Másfél éves kapcsolatuk a közvélemény szerint túl hamar fordult egészen komollyá, a jegyesek szerint azonban az első hat hónap - amikor szó szerint senki nem tudott kapcsolatukról - kellő teret szolgáltatott ahhoz, hogy a sajtó negatív hatásaitól mentesen megismerjék egymást.

Miért pont ő?
Jótékonysági rendezvényeken részt venni, vagy iskolás gyerekekkel beszélgetni, a hivatalos kötelezettségek alapját képezik a királyi családban. Ezek azonban Meghannak nem okoznak gondot, olyan, mint ha mindig is ezt csinálta volna.

Néha talán túlságosan is lelkes, de ha kell, nagyon összeszedett. Ezen élénk hozzáállása, szépsége és vitathatatlanul jó stílusérzéke mögött ott van a sokakat megnyerő, gondoskodó karaktere. Akkor is, ha a nők jogaiért harcol a harmadik világban, vagy éppen akkor, amikor elhivatott környezetvédőként áll a pódiumon.

Az igazságtalanság elleni küzdelemben és a számára kiemelten fontos témák elkötelezettségében nagyon is hasonlít vőlegénye néhai édesanyájára. Az, hogy Meghan tulajdonságaiban ennyire emlékeztet Dianára, szinte meg is magyarázza a trónörökös választását.

Katalin hercegnének riválisa akadt?
A nép hercegnője. Egykor Dianát illették ezzel a címmel, Katalin után pedig most az amerikai sorozatsztárnak szánják ezt a szerepet. A verseny csupán látszólagos, hiszen szerepük nem is lehetne különbözőbb.

Vilmosból egyszer király lesz, Katalinból pedig királyné, így ők inkább biztonsági játékosok. Harry jelenleg ötödik a trónöröklési sorban, így ő és választottja bátrabb lépéseket tehet a jövőben, nincs akkora kockázat. Talán ezért is vélik úgy, hogy Meghan olyan újító lesz majd, mint Diana volt.

Katalin felkészült a leendő szerepére, Meghant azonban nem szeretné teljes mértékben saját képére formálni az uralkodó család. A leendő hercegné persze feladta a színészi karrierjét, blogját és közösségi oldalait is törölte, azonban a transzformáció ezen a ponton le is lassult.

Az elmúlt hetekben a jegyesek több hivatalos eseményen is részt vettek együtt, ahol a protokollt megszegve, Meghan örömmel fogott kezet mindenkivel, autogramot osztogatott, szelfikhez pózolt. Katalin hercegnét még soha hasonlón sem kapták rajta. Harry menyasszonya azonban nem érzi úgy, hogy ennyire szoros lenne az a bizonyos láthatatlan gyeplő.

Harry a királyi család vitathatatlanul legkedveltebb tagja. Szerették akkor, amikor botrányaival állandóan a címlapokon szerepelt, és szeretik most, a család jófiújaként is, aki tízéves katonai szolgálata után napjainkban a veteránok elkötelezett patrónusa.

A két lábbal a földön járó, hollywoodi allűröket kerülő Meghannal a herceg bátran élhet majd a pozíciójukból eredő lehetőségekkel, miközben abban is biztos lehet, hogy leendő felesége érezni fogja az ezzel járó felelősséget.

Hogy mit hoz a jövő a leendő hercegi pár számára, azt nehéz lenne megjósolni. Meghan nyilatkozata a már említett interjúból azonban sokat elárul: "a nap végén pedig úgyis csak az számít, hogy két ember vagyunk, akik nagyon boldogok és szerelmesek".

Címkék: esküvő, harry herceg, meghan markle, angolkirályi család, katalin hercegné, vilmos herceg, windsor kastély szent györgy-kápolna

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!