A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Még nincs minden veszve!

Az én nagypapám 17 éves korában a Király utcai Bella néni és Rudi bácsi tánciskolájába járt csajozni. Délután 3-tól 6-ig táncoltak a fiatalok, majd este 6-tól a 18 éven felüliek érkeztek. Akkor a nagyapámék különböző sarkokban elbújtak, hogy aztán az idősebb csajokat lekaphassák egy jó slágerre.

Fotó: Shutterstock.com

De nem csak tánciskolába jártak ám! Volt, hogy kimentek a Római-partra, és ott csónakázni hívták a lányokat. A csónakházban kellően el lehetett bújni – mondta huncut mosollyal. Néha megittak egy pikoló világost. Még mielőtt éjfélt ütött az óra, a fiúk a lányokat a lépcsőházig kísérték, és ott, ha szerencséjük volt elcsattant egy csók.

Anya már nem járt táncházba, sem csónakázni a rómaira. De járt helyette sok-sok házibuliba. A házibulikon volt egy kis vörösboros kóla meg házi zsíros kenyér, és nagyon sokat táncoltak. Anyának úgy vallott szerelmet egy srác, hogy felrakta kazettán a Bikinitől az:Ezt én nem tudom másképp mondani számot.

Az én korosztályom nem jár táncházba. A római fürdőre sem járunk. Én személy szerint házibulikon se sokat voltam. Amikor voltam, akkor technózene szólt, és az egyik szobában füveztek páran, és a csajok futottak a fiúk után, hogy táncoljanak velük.

A randikultúránk ma abból áll, hogy kocsmákban ülünk és iszunk. A bulit ma partinak nevezik, és olyankor tömött diszkókba mennek a fiatalok, ahol több száz ember összeragadva vonaglik, rázkódik, és ahol nem a szavak beszélnek.

Ha pedig nincs kivel menni, akkor egy kis ide-oda húzogatás következik a Tinderen, és se perc alatt lesz valaki, akivel el lehet menni a körúti kocsmába, majd esetleg vonaglani a tömegben reggelig.

A csajok egyedül is elmennek a kocsmába, és hacsak nem szednek fel valakit, egyedül mennek haza hajnalban. Nyáron pedig még inkább lehetőség van a totál szétcsúszásra. Annyi fesztivál van, mint égen a csillag. 

A legegyszerűbb, ha sátrat versz fel, úgy haza sem kell menni. Majd amikor vége az egyhetes erőltetett partiállatkodásnak, egy hónapig nem is lépsz ki a lakásból. Ha pedig fel kell szállnod a villamosra, és tömeg van, pánikrohamot kapsz.

Azt hiszem, ilyenkor az ember kiég, elkomorul, talán, ha lennének még táncházak… Nem tudom elképzelni.

De attól még, hogy a táncházat nehéz elképzelnem, a romantika, mint olyan, talán azért még nincs kihalófélben. Sokan járnak színházba, éttermekbe, de csak ha körülnéznek a Múzeum-kertben, vagy akár a Margit-szigeten, csupa-csupa szerelmespárt látok, pokrócon üldögélve piknikeznek.

Egyébként a kocsmákkal sincs nagy baj, az egyik barátnőmre úgy talált rá a szerelem, hogy a pult előtt a sorban az egyik srác véletlenül (avagy lehet, nem is véletlenül) leöntötte a sörével, és innentől kezdve a mai napig szétválaszthatatlanok.

A Szabadság híd is egy igen filmbeillően romantikus hellyé vált, mivel nyáron sokszor le van zárva, különböző rendezvények, koncertek vannak, és nincs szebb első találkozás, mint nézni a hídról, hogyan hanyatlik a nap a Dunába.

A Deák tér pedig már a tavasz első jelénél telis-tele van gitározó, fűben üldögélő helyes fiatalokkal. Ahogy közeledik az este, a fiatalok szóba elegyednek egymással, lassan kiderül, hogy a mellette ülőt ismeri valahonnan, és így a szerelem egy varázsütésre megszülethet.

A fesztiválok pedig nem mind olyanok, amelyek a tömeges önmérgezésről szólnak, a Bánki-tó fesztivál, vagy akár a Volt fesztivál is családias, ahol az emberek napközben fürdenek, napoznak, különböző programokra járnak, és ahol kisgyerekes családok is részt vesznek.

Ha korunk underground kultúráját is számba vesszük, csupa alternatív zenekart és alternatív színházi társulatot találunk, amelyek eldugott pincékben alkotnak, és ahol titokban cigizni is lehet bent. Az ilyen különleges kis helyek csodás találkákra adnak alkalmat.

Azt hiszem, minden kornak megvolt a maga romantikus és nem túl romantikus oldala, az én korosztályom talán nem olyan szelíd, mint a nagyapámé, de attól még bőven találni szerelemre csábító helyeket, alkalmakat.

Budapest tehát nem csupán a romkocsmák városa, hanem a romantikáé is.

Címkék: szerelem, volt fesztivál, drogok, fesztiválok, randizás, randi helyek, partizás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!