A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Máris jövök, csak eszem egy pizzát Milánóban

Milánót alulértékelik. Legyintenek, unalmas iparváros, mondják, semmi több, Ezt persze csak azok állítják, akik sosem vették a fáradságot, hogy pár órára lelépjenek a turistaútvonalakról, és felfedezzék a pezsgőn olaszos várost.

Fotó: Shutterstock.com

Milánónak valóban nincs mesés tengerpartja, alig van benne hangulatos szűk kis utcácska, álmos trattoria is kevés, és egyre gyakoribb, hogy egy pizzasütő kemencéjénél kínaiak pörgetik a lapátot.

De Milánó nagyon is olasz, hisz kevés helyen értjük meg annyira a bella figura lényegét, mint itt, a divat és az aperitivo fellegvárában.

TIPP
Budapestről meglehetősen sok repülő közlekedik Milánóba, a fapadosok két közeli kisvárosba, Malpensára és Bergamóba repülnek. Bergamóból a legegyszerűbb busszal bejutni a milánói központi pályaudvarhoz. A transzfercégek számtalan ajánlatát előre lefoglalhatjuk online is, de a helyszínen sem fog gondot okozni. Ahogy Malpensáról is, de innen érdemesebb az autópályán több mint egy órát araszoló transzferbuszok helyett a gyors Malpensa Expresst választani, amely a reptér termináljától megközelíthető, és 40 perc alatt Milánó pályaudvarán van. A vonatjegyet bátran vegyük meg automatából, ahol bankkártyával is fizethetünk, és ne felejtsük el érvényesíteni a jegyet a peronon
Milánóban tartalmasan eltölthetünk egy teljes hétvégét is, de ha több időnk van, csodás helyekre juthatunk el a meglepően pontos olasz vasútnak köszönhetően. De most maradjunk a rövid milánói kirándulásnál.

Igaz ugyan, hogy ma már Budapesten is ehetünk kiváló olasz pizzát, de miért ne ennénk Olaszországban, főleg, ha megtehetjük, hogy megyünk és jövünk is.

A fapadosoknak köszönhetően egy kora reggeli géppel 9-kor már a milánói dómnál kávézhatunk, bejárhatjuk a várost, a zseniális aperitivót is élvezhetjük, hogy egy késői pizza után kényelmesen elérjük a 22.20-kor visszainduló járatot, mindezt sokszor olcsóbb repülőjegyért, mint egy Budapest–Nyíregyháza IC-jegy, és még a csomagokkal sem kell bajlódnunk.

Fotó: Shutterstock.com

Ha a reggeli órában érkezünk, vegyük fel az olasz ritmust, ami lényegesen gyorsabb, mint délebbre, és igyunk egy eszpresszót.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 4. számának 56. oldalán!)

Címkék: opera, milánó, pavarotti, maria callas, bella figura, milánói dóm, aperitivo, malpensa, bergamo

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!