Majompogácsa reggelire
Hajnalban indul a munka az ország állatkertjeiben. Készül a reggeli a bentlakóknak. Minden friss, és a kosztosok szerint finom. Az étrendet tudományos pontossággal kell összeállítani, hogy mindenki megkapja a szükséges tápanyagot és vitaminokat.
Budapesten hat órától már főzik a húslevest, jó sok hússal a kisragadozóknak, szeletelik a nyers húst a nagyoknak, sütik a majmok kedvenc pogácsáját, sokféle darával és mazsolával…
Több mint 180 féle ennivalót készítenek elő. Ládákba pakolják a zöldségeket, rozscipót, gyümölcsöket, hogy az elektromos kisteherautók időben a kifutókhoz érjenek velük. A budapesti állatkertben több mint 900 féle állat várja a reggelit, sokuknak a belső órája jelzi, hogy itt az idő, és ha nem kapják meg pont akkor a kaját, patáliát csapnak.
A türelmetlenek között élen járnak az emberszabású majmok. A tapírt a banán hozza lázba, az a kedvence, az almán, répán békében megosztozik másokkal. Az állandó mozgásban lévő kis majmok egymástól is elcsenik a gyümölcsöt, és elégedetten válogatnak az uborkából, kukoricából, répából, citrusfélékből, banánból, főtt tojásból álló bőségtálból.
A 2500 kilós orrszarvú kedveli az almát és a répát, a vidrák pedig a halas reggelire esküsznek. A majmoknak akkor indul jól a napjuk, ha megkapják a reggeli joghurtjukat is.
Még nincs hozzászólás