A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Macok csokoládétorta eperfagylalttal

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 25 dkg 70%-os étcsokoládé, 25 dkg vaj, 5 db tojás, 10 dkg porcukor

A krémhez: 15 dkg fehér csokoládé, 8 dkg vaj, 2 db tojássárgája, 3 db tojásfehérje, 3 dkg porcukor

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra elő kell melegíteni. A tortaformát kívülről fóliába csomagoljuk be, hogy a víz ne szökhessen bele.

A csokoládét vajjal és az átszitált porcukorral vízgőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük. Az egész tojásokat 10-12 percig legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vajas-csokoládés masszához, és az előkészített sütőformába töltjük.

Egy tepsibe ujjnyi magasan vizet öntünk, ebbe belehelyezzük a tortaformát, melybe betöltöttük a csokoládés masszát, és 175 °C-on 45 percig sütjük. Ha megsült, hűtőben teljesen kihűtjük. Tálaláshoz szeleteljük.

A fehér csokoládéból csokoládémousse-t készítünk: vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét és 45 °C-ra melegítjük, majd hozzáadjuk a vajat. Míg a csokoládé olvad, a 3 db tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.

A csokoládéhoz hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, majd a felvert habot is két részletben, és habverővel simára keverjük, majd hűtőbe téve kihűtjük.

Tálaláskor habzsákba helyezzük, és a csokoládétortánkat ezzel a krémmel díszítjük. Ízlés szerinti fagylalttal tálaljuk, a képen eperfagylalttal látható.

Címkék: macok csokoládétorta, eperfagylalt

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!