Ridikül Magazin logo

Létezik-e az a bizonyos női megérzés?

"Női megérzés: a logika teljes hiánya" - olvastam nemrégiben az interneten szörfölve. Bár elmosolyodtam rajta, biztos voltam benne, hogy egy férfi tollából származik, aki nem hisz az ilyesfajta hatodik érzékekben. Mi, nők viszont tudjuk, hogy néha tényleg súg valamit az a bizonyos hang.

Fotó: Shutterstock.com

Kutatások bizonyítják, hogy a legtöbb nő pontosabban ítél elsőre, vagy leplezi le, ha valaki hazudik neki. Sőt, kapcsolódva egy addig ismeretlen társasághoz, gyorsabban térképezi fel azt is, ki kivel veszett össze, vagy kik tetszenek egymásnak. Mégis – hogyan?

 

EVOLÚCIÓS MULTITASKING

A válasz nem spirituális, sokkal inkább nonverbális. A nők evolúciósan arra vannak trenírozva, hogy jobban dekódolják a gesztusokat, a mimikát, hiszen a gyermeknevelés első egy-két évében csak erre hagyatkozhatnak. Szintén evolúciós okokra vezethető vissza, hogy egyszerre több dologra is tudnak figyelni. Gondoljunk csak bele: míg a férfiaknál az volt a lényeg, hogy fókuszáltak legyenek, és amikor jön a vad, minden más ingert kizárjanak, csak a vadászat aktusára koncentrálva, addig a nőknek egyszerre kellett otthon nevelni a gyerekeket, őrizni a tüzet, gyűjtögetni a bogyókat és a többi nővel is együttműködni. Így tehát a gyengébbik nem képviselői nemcsak jobban meglátják és értik a test jelzéseit, de képesek azokat jelen időben össze is vetni az elhangzott információkkal. Ha valami nem stimmel (azaz nem egybevágó a testbeszéd és a szavak üzenete), akkor bekapcsol a belső riasztó: ezzel az emberrel legyünk óvatosak, mert nem őszinte.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 20. számának 28. oldalán!)

Címkék: női agy, férfi agy, női megérzés, hatodik érzék, átlát a szitán

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!