A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Leszel a barátom?

Gyerekkoromban, ha nyaralni mentünk a szüleimmel, mivel nincs testvérem, roppant egyedül éreztem magam. Hogy leszek így két héten keresztül boldog?

Fotó: Shutterstock.com

Összeszedtem hát minden bátorságomat, és sorra odamentem a hasonló korú gyerekekhez. Leszel a barátom? Leszel a barátom? - kérdeztem. Voltak, akik végigmértek, majd finnyáskodva azt mondták, nem. Mások közölték, hogy nekik már van barátjuk.

És ha szerencsém volt, végül akadt egy kis bátortalan, aki örömmel csapódott hozzám, és máris kéz a kézben vonultunk a homokozóba. Hogy nem is beszéltük egymás nyelvét? Ugyan már, a beszéd úgyis csak félreértések forrása, ahogy a Kisherceg mondaná.

Katicakeringő

Azért meséltem el ezt, mert mindannyian ismerjük az érzést, hogy egyedül lenni rossz, még akkor is, ha a világ legszebb helyén vagy a legkiválóbb körülmények között vagyunk.

Igenis kell valaki, akivel együtt bámulod a hajó keltette habos hullámokat, a halványan előbukkanó csillagokat, vagy akivel együtt mented ki a vízben tehetetlenül hánykolódó katicabogarakat.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 4. számának 61. oldalán!)

Címkék: feldmár andrás, hamvas béla, állati barátságok, szeparációs szorongás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!