A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Legyél csokibarna - napfénnyel vagy anélkül

Nincs jobb, mint lustán elnyújtózni a napon egy pálmafás vízparton, és közben szép barnára sülni. De mivel nem biztos, hogy per pillanat van a közelünkben pálmafa meg vízpart, ráadásul az UV-sugárzás ártalmaival is halálra rémisztgettek már, lehet, hogy a napsütötte bőrszínt más módon kell megszereznünk.

Fotó: Shutterstock.com

Persze, leszaladhatunk az egyik szoliba, csokicső és miegymás, de tudjuk jól, hogy a szoláriumok sem feltétlenül ártalmatlanok, a sütőben sokkot kap a bőrünk a hirtelen jövő fénytől.

Kend be magad önbarnítóval!
Vigyázat, nagyon ügyesen kell csinálni, különben narancssárgák vagy foltosak lehetünk, esetleg foltos narancssárgák. A krémezés előtt nem árt hidratálni a bőrt, hogy aztán egyenletesen szívja be az önbarnítót.

Figyelni kell arra is, hogy a hajlatokban ne gyűljön meg több krém, és hogy a tenyerünk, mellyel dolgoztunk, ne maradjon krémes (mert az rémes!).

Többféle kiváló termék kapható a piacon, érdemes a legjobb minőségűt megvenni, méghozzá olyat, amelyik alkalmazkodik az eredeti bőrszínünkhöz. Válasszunk olyan krémet, amely kisebb DHA-tartalmú, mert attól kevésbé leszünk narancssárgák. 

Akik bronzosabb árnyalatot szeretnének, keressék a terméken az erythrulose összetevőt, amely kozmetikailag egy tartósabb, kellemes színt ad.

Ára: 1000–5000 forint között
Tartóssága: 2-4 nap

TIPP: Akár krémezünk, akár szolizunk, akár lefújatjuk magunkat, a kezelés előtt radírozzuk le a testünkről az elhalt hámsejteket, és sokkal szebb lesz az eredmény. Gyantáztatni 2 nappal a barnítás előtt ajánlatos.

Fújasd magad csokira!

Fotó: Shutterstock.com

Ez a módszer tűnik talán a legjobbnak, mert az eredmény egyenletes barnaság, nem kell összekennünk a tenyerünket, és nincs semmilyen káros hatása.

A szer, amellyel lefújnak, egy speciális cukorszármazék (DHA), és ez lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal. Ezáltal alakul ki a barna bőr. 

A folyadékot egy túlnyomással működő permetezővel fújják a bőrre, és néhány perc alatt teljesen megszárad. 

Mivel a permet kozmetikai bronzosítót is tartalmaz, azonnal látható az eredmény, és mire a bronzosítót lemossuk, előbukkan a tartós, barna szín. Ez a szín már vízálló.

Ára: 4000–6000 forint kezelésenként
Tartósság: 7-10 nap

Címkék: alternatív barnulás, önbarnító krémek, barnító permetezés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!