A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Kell a póráz a gyerekre, vagy nem kell? 

Fotó: Shutterstock.com

A túlféltés csapdája ellen nyert csatát az amerikai Utah állam, ahol a gyerekek május 8-tól felügyelet nélkül mehetnek iskolába, vagy játszhatnak a parkban. Annyira nem viccről beszélünk, hogy már szabályozták a változást.

Az USA legtöbb államában jogszabályba foglalták azt a korhatárt (átlagosan 10. életév), amikortól a gyerek otthon maradhat felügyelet nélkül, vagy éppen vigyázhat kistestvérére.

„Önállóságot és problémamegoldó képességet várnak el a fiatal felnőttektől, de ezt nem tudják elsajátítani, hiszen gyerekként állandó szülői radar alatt vannak” – ezt vallja a „póráz nélküli nevelés” mozgalom.

Reggelizz zsiráfokkal!

Fotó: YouTube

Van egy szálloda Kenyában, ahol az étkező ablakait nem csak azért tartják nyitva, hogy a vendég a rántottája elfogyasztása közben a lenyűgöző tájat szemlélhesse, hanem hogy közelebb hozzák számára a természetet.

Olyannyira testközelbe, hogy az utolsó falat zsemléjüket talán épp egy zsiráf lovasítja meg. A Giraffe Manor egy 12 szobás boutique hotel, a maga 12 hektárjával és 10 példányt számláló zsiráfparkjával egyedülálló élményt nyújt azoknak, akik örömmel osztoznak reggelijükön vagy uzsonnájukon a tányér tisztára nyalásától sem visszariadó állatokkal.

Plankolsz? Ne légy rekorder!
Évek óta hódít a Plank Challange, ami napi pár perces hídtartással, négy hét alatt lapos és izmos hasat ígér. Az igazán profiknak meg sem kottyan a négy percig tartó stabilizációs elem kitartása.

A Waterloo Egyetem gerinc-biomechanika kutatója, dr. Stuart McGill azonban azt állítja, hogy a gyakorlat eredményessége nem az időtartamában rejlik. Hátunk egészsége érdekében tíz másodpercnél tovább ne tartsuk a pozíciót, az a fontos, hogy a gyakorlat közben a megfelelő izmokat aktiváljuk.

Te miből iszod a kávét?
Nem gondolnánk, de évente közel 300 millió kávékapszulát helyeznek el a hulladéklerakókban, az alumíniumból készülteknek pedig 200 évre is szükségük lehet a lebomláshoz.

Egy Milánó melletti cég megalkotott egy mindössze 50 nap alatt lebomló alternatív kapszulát növényi olajból, cukorból és a hajfestékekhez használt vegyi anyagból. A szakértők ebben látják a műanyagok jövőjét, bár a kutatás csak két éve kezdődött el, az első tesztek igen kecsegtetőek.

Micimackó visszatér a Százholdas Pagonyba
Idén nyáron új kalandra indulhatunk Micimackóval, aki ezúttal egy élő szereplős mesében siet a már felnőtt és családos gazdája, Róbert Gida (Christopher Robin) segítségére.

Az A. A. Milne regénye ihlette forgatókönyvet Alex Ross Perry és Allison Schroeder írta, Christopher szerepében pedig Ewan McGregort láthatjuk. A Barátom, Róbert Gida című filmet augusztus 2-tól vetítik a hazai mozik.

Ez aztán a hír: Anna Wintour visszavonul

Fotó: Shutterstock.com

Vogue Anna Wintour nélkül? Még az idén bekövetkezhet. A 68 éves divatdiktátor, aki Az ördög Pradát visel című filmet is ihlette, a visszavonulását tervezi. A divat jégkirálynőjének is nevezett főszerkesztő lánya, Bee Shaffer menyegzője után a szeptemberi számmal mond búcsút.

Bár a kiadó tagadja, hogy Anna harminc év után, idén leköszön, némely forrás már az utódjának nevét is tudni véli, aki nem más, mint a brit Vogue egy éve kinevezett főszerkesztője, Edward Enninful.

Mit olvashatunk a Szívek szállodája főszereplőjének tollából?
Az írás nem csak amolyan hobbi Lauren Graham számára, aki a világhírű sorozata által megihletve már egy önéletrajzi könyvet és egy regényt is a piacra dobott.

Ezúttal kilépve a komfortzónájából egy önsegítő könyvet jelentetett meg, melyben tanácsokat ad azoknak, akik valamilyen nagyobb mérföldkő előtt állnak és az önmagunkhoz való hűségnek és őszinteségnek is szentel jó néhány oldalt.

Az In Conclusion, Don’t Worry About It április 3-án jelent meg, de a Gilmore lányok rajongóinak nem kell megijedniük az éles váltástól. Ha folytatódna a sorozat, Lauren lenne az első, aki igent mondana rá.

Mindeddig rosszul égettük a gyertyát!
Nem szereted az illatgyertyákat? Ennek az egyik vezető gyártó cég vezérigazgatója szerint az az oka, hogy nem olvastad el a használati utasításukat.

E szerint az első és legfontosabb, hogy az első meggyújtásnál a tégely széléig hagyjuk megolvadni a viaszt. Aztán ne tegyünk nyitott ablak vagy légkondicionáló mellé; a kanóc végét vágjuk vissza, ha túl nagy lesz a láng; három óránál tovább nem javasolt égetni a gyertyát; használat után pedig érdemes letakarni.

Ami pedig az élettartamukat illeti, a három év után egyiktől se várjunk csodákat!

Címkék: milánó, kenya, vogue, micimackó, anna wintour, ewan mcgregor, plankolás, plank challange, giraffe manor, százholdas pagony, kávékapszula, illatgyertya

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!