A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

A szerelem olykor nagyon türelmes...

Fotó: twitter.com

Kimberley Dean és Ron Palmer története hamar bejárta a világsajtót, hiszen ami velük történt, az a romantikus filmeket idézi. Minden közel négy évtizede, egészen pontosan 38 éve kezdődött.

Kimberly és Ron a gimiben közeli barátok voltak, és egy ideig együtt is jártak, majd a más-más osztályba járó fiatalok útjai elváltak. Az évek alatt azonban sosem szakadt meg köztük teljesen a kapcsolat.

A páros a 30-as éveiben azt is megfogadta, hogyha ötvenévesen egyiküknek sem lesz párja, összeházasodnak. Később mindketten elkötelezték magukat, Palmer hét évig volt együtt a feleségével, Kimberley pedig 1998-ban vált el a férjétől, akitől két gyermeke született.

Két éve aztán Kimberly, egészen pontosan 36 évvel az első randevújuk után, felemlegette ígéretüket. Ron először hezitált, nem akarta elrontani a köztük lévő szoros barátságot, de aztán rá kellett jönnie, hogy még mindig erős érzelmek fűzik egykori gimis szerelméhez.

A férfi 2017 szilveszterén kérte meg Kimberley kezét, az esküvőt pedig nemrégiben tartották.

Már sosem lesz ugyanaz a Miss Amerika szépségverseny

Nem vonulnak fel többé fürdőruhában a Miss Amerika szépségverseny résztvevői. A szervezők kulturális forradalomra hivatkozva szüntették meg a versenyszámot, melyet interaktív beszélgetés vált majd ki.

Mostantól a versenyzők ahelyett, hogy alakjukkal gyűjtenék a pontszámokat, kitűzött céljaikról és eddigi sikereikről beszélhetnek, a továbbiakban tehát nem a külső határozza meg a végeredményt.

A döntés azután született, hogy a #meetoo mozgalom hatására számos nő feltárta szexuális túlkapásokkal és bántalmazásokkal kapcsolatos élményeit.

Anyuka lett Eva Longoria

Fotó: Instagram

Júniusban világra jött Eva Longoria és José Baston első gyermeke. Bár a pár Mexikóvárosban él, kisfiuk egy Los Angeles-i klinikán született 3090 grammal.

A babáról és a mamáról egy nappal később több fotó is napvilágot látott a mexikói Hola! magazinban, s bár Eva gyermeke nevét nem jelentette be, a közös képen egy Santiago feliratú nyakláncot visel, így szinte biztos, hogy ezt a nevet kapta a kisfiú.

Eva Longoria, akit legtöbbet a Született feleségek Gabrielle Solisaként ismernek, két évvel ezelőtt ment férjhez José Antonio Bastonhoz, aki a Televisa dél-amerikai televíziótársaság igazgatója.

A béke és a remény üzenete

Az űrbe sugározták az Isaac Newton sírja mellett végső nyugalomra helyezett Stephen Hawking szavait temetése napján, melyhez a görög zeneszerző, Vangelis komponált kísérőzenét. A szerzeményt a Földhöz legközelebbi fekete lyuk irányába sugározták az Európai Űrügynökség (ESA), spanyolországi Cebrerosban lévő állomásáról.

A világhírű fizikus lánya, Lucy szerint az 1A 0620-00 jelű fekete lyuk irányába sugárzott szavak a béke és a remény üzeneteként szolgálnak az „egyetértésről és annak fontosságáról, hogy harmóniában kell együtt élnünk ezen a bolygón”.

Hawking március 14-én hunyt el, 76 éves korában, gyógyíthatatlan betegségével – amiotrófiás laterálszklerózis – vívott hosszú küzdelmét követően.

Ez lenne a lapos has titka?

Egy új kutatás szerint a lapos has szempontjából éppoly fontos az, hogy mikor eszünk, mint az, hogy mit.

Bár az eddig is köztudott volt, hogy az esti bevacsorázásokat kihagyva elősegíthetjük a fogyást, a Nutrition and Healthy Aging magazin cikke szerint a délelőtt 10 és az este 6 óra közötti nyolcórás időablakban étkezők sokkal eredményesebbek a diétájukban, mint akik a nap 14 órájában falatoznak. Jeannette Hyde táplálkozási tanácsadó lapos has tippejei a következők.

  • Csak nappal étkezzük, sötétedés után hagyjuk zárva a hűtőt!
  • Ne feküdjünk le aludni azonnal az étkezés után!
  • A legjobb, ha legalább 12 óra eltelik a vacsoránk és a másnapi reggelink között!
  • Fogyasszunk kefirt!
  • Az egysíkú étkezés csak hátráltat, variáljuk a fogásokat!
  • Együnk olyan lassan, amennyire csak tudunk, kerüljük a habzsolást!
  • Csökkentsük a cukor- és a gluténbevitelt!

Így használjuk jól a napvédő krémeket!

Annak ellenére, hogy rengeteg kutatás bizonyítja, hogy napvédők használata nélkül nem csak a napégést, de a komoly bőrbetegségeket is kockáztatjuk, a mai napig sokan nem használják a naptejeket, napolajokat, vagy ha mégis, rosszul alkalmazzák azokat.

Egy-két fújás bizony nem ad elég védelmet, így fontos, hogy kellő mennyiséget vigyünk fel a bőrünkre. Nincs olyan, hogy túl sok naptej, főleg, ha kinti tevékenységet tervezünk.

Bár azt gondolhatjuk, hogy egy alapos bekenés után semmi baj nem történhet, a bőrgyógyászok szerint minimum 2 óráként meg kell ismételni a szeánszot, fürdőzés esetén még gyakrabban, akkor is, ha a termék elvileg vízálló.

Aki sminkje fölé keni a napvédőt, szintén rosszul jár el. Először a naptej, aztán jöhet az alapozó, ha mindenképpen szükségesnek véljük. Az UV-védelemmel rendelkező alapozók sem elég hatásosak.

Jobb, ha tudjuk, elkéstünk, ha a strandon kezdenénk neki a naptej felvitelének. A terméknek több időre van szüksége, hogy a lehető legjobb hatást fejthesse ki, így minimum 15 perccel az otthonunkból való kilépés előtt vigyük fel azt.

Ezenfelül, mint szinte mindennek, a napvédőknek is van lejárati dátumuk, mely után nem garantálható, hogy védelmet nyújtanak a napsütésben. A legtöbb termék három évig őrzi meg a szavatosságát, de furcsa illat, állag vagy szín esetén azonnal a szemetesben a helyük.

Örök érvényű igazság, hogy a magasabb faktoros naptej a nyerő. Bőrgyógyászok szerint 30-as alatti termékre nem érdemes pénzt költeni.
És bár sokan erre nem is gondolnak, de több gyógyszer is érzékenyebbé teheti az embert a napsütésre, így érdemes azok betegtájékoztatóját alaposan átolvasni egy vízparti délután előtt.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!