A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

3D zebrával a balesetek ellen

Fotó: PuzzlePix

Frank Alexander graffitiművésznek hála elkészült Németország első háromdimenziós gyalogátkelőhelye. A türingiai Schmalkalden városban már birtokba is vehették a gyalogosok a térhatású zebrát, melynek eredményeképp várhatóan sokkal kevesebb lesz a kereszteződésben a baleset.

A városban elkészült, látványosságnak is beillő átkelő nem egyedi, Oroszországban, Kínában és tavaly Izlandon is avattak már fel hasonlót, utóbbi lebegő pallókhoz hasonlít, melyet látva minden autós azonnal lelassít.

Megfejtették a pisai ferde torony titkát

A rosszul lefektetett alapok és a laza talaj miatt a pisai torony nem sokkal építésének kezdete után elkezdett dőlni, mely ma már eléri az 5,5 fokot. A látványosság 1280 óta legalább négy pusztító földrengést is túlélt, azonban ahelyett, hogy romba dőlt volna, a mai napig is sziklaszilárdan áll. 

A Bristoli Egyetem kutatói most rájöttek, hogy pont a torony instabilitását okozó laza talaj miatt ilyen földrengésálló az épület, ami persze ironikus. A toronynak megváltoztak a vibrációs tulajdonsági, ezáltal nem rezonál együtt a talajmozgással, ez a fennmaradásának kulcsa.

Csak óvatosan a szaggatott farmerekkel!

Mintásra égett lábak fotóival vannak tele a közösségi oldalak. Nem véletlen, sokan a nyári hőségben is a szaggatott nadrágokat kapják elő a szekrényből, ami a tűző napon a lehető legrosszabb választás. Legalábbis naptej alkalmazása nélkül.

Azonfelül, hogy a különböző minták akár hetekig díszíthetik a lábunkat, a farmer a napégés okozta káros hatásoktól sem véd meg. Mivel a nyári fesztiválokon ez a fazon szinte kötelező darab, jó, ha felkészülünk a lehetséges következményekre.

Szuperkütyü a napozáshoz

Bőrre ragasztható UV-szenzor segíthet megóvni minket a napégéstől, és ezáltal az UV-B sugarak okozta bőrráktól. A L’Oréal a Northwestern Egyetem professzorával, John A. Rogerrel megalkotta az úgynevezett UV Sense készülékét, amely a világ legkisebb viselhető szenzora, és meg tudja mondani, milyen mértékű sugárzás érte a bőrünket.

Ha eléri a felső határt, a kütyühöz telepíthető mobil applikáció azonnal jelzi azt. Bőrre és ruhára is felhelyezhető, két milliméter vastag, és nem nagyobb, mint egy csokidrazsé. A készüléket idén limitáltan kezdik el árusítani Amerikában, jövőre azonban már világszerte elérhető lesz.

Szobanövényt légkondicionáló helyett!

Nincs otthon légkondicionáló berendezés, vagy csak pénztárcabarát megoldást szeretnél a nyári hőségben? Van megoldás! Több szobanövény is alkalmas arra, hogy környezetbarát módon hűvösen tartsuk velük a lakást, ráadásul a méreganyagokat is kivonhatják a levegőből, és a páratartalmat is növelik.

A leveleiken keresztül párologtató növények hőt vonnak el a környezetükből, így egy kis pluszvíz rájuk spriccelésével ezt minimálisan fokozni is tudjuk. Az Aloe Verával, az aranypálmával, a kislevelű fikusszal, a páfrányokkal, a szobai tigrislevéllel és a futókával érdemes próbálkozni a nagy melegben.

Rowling ismét tollat ragad

J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írónője hivatalos honlapján jelentette be, hogy bár a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei című film csak decemberben kerül a mozikba, ő már dolgozik az ötrészesre tervezett sorozat harmadik epizódján.

Rowling emellett azt is elárulta, hogy hamarosan nekikezd új könyvének, mely már hat éve arra vár, hogy papírra vesse. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy nem a varázslóvilágban játszódik majd.

Most bárkiből Julia Roberts lehet

Bizonyára emlékeznek még arra a lélegzetelállító vörös ruhára, melyben Julia Roberts operába megy Richard Gere-rel a Micsoda nő! című filmben. A Marilyn Vance által a 80-as évek végén megálmodott ruha 2018-ban is épp olyan divatos, ráadásul most bárki megveheti magának.

A Reformation márka idei esküvői ruhakollekciójának egyik darabja kifejezetten hasonlít az ikonikus ruhára. Úgy is mondhatnánk, hogy ez az estélyi modern feldolgozása.

A mosógép tényleg megeszi a zoknit?

Megoldódni látszik az évtizedes X-akták jelenség, kiderült, hogy hová lesznek a fél pár zoknijaink. A General Electric mérnöke megerősítette, hogy a hiányzó zoknijaink valahol a mosógép aljában hevernek arra várva, hogy ismét rájuk találjunk.

Az elveszett darabok vélhetően centrifugálás közben jutnak el a tömítésen keletkezett lyukon keresztül a dob alá. Főképpen a nagy igénybevételű gépek esetében fordul elő, de érdemes rendszeresen ellenőrizni az ajtó körüli gumigyűrűt, repedések után kutatva.

És hogy mi a megoldás? Ne tömjük túl a mosógépet, így csökkenthetjük az eltűnéses esetek számát!

Címkék: zokni, julia roberts , légkondicionáló, mosógép, 3d zebra, j.k.rowling, szobanövény, uv szenzor

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!