A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kovászosuborka-krémleves kaporhabbal, kolbászcsipsszel

Hozzávalók: 1,2 kg kovászos uborka, 2 dl kovászosuborka-lé, 5 dl zöldségalaplé, 6 dl tejföl, 2 csomó kapor, 20 dkg karikára vágott házi füstölt kolbász

Fotó: Fejér Gábor

Elkészítés: A karikára vágott füstölt kolbászokat tepsibe rakjuk, 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd zsírjából kiszedve leszárítjuk.

A kovászos uborkákat összekockázzuk, a zöldségalaplével, a tejföl kétharmadával és a kovászosuborka-lével, a kapor felével összeturmixoljuk, majd átszűrjük, és hűtőben lehűtjük.

A maradék tejfölt kaporral összeturmixoljuk, átszűrjük, habszifonba töltjük, és habot készítünk belőle. Tálaláskor a jéghideg levest hűtött tányérba szedjük, kaporhabbal díszítjük, és ropogós kolbászcsipszeket teszünk bele betétként.

Címkék: kovászos uborka krémleves, kaporhab, zöldség alaplé

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!