Kovászosuborka-krémleves kaporhabbal, kolbászcsipsszel
Hozzávalók: 1,2 kg kovászos uborka, 2 dl kovászosuborka-lé, 5 dl zöldségalaplé, 6 dl tejföl, 2 csomó kapor, 20 dkg karikára vágott házi füstölt kolbász
Fotó: Fejér Gábor
Elkészítés: A karikára vágott füstölt kolbászokat tepsibe rakjuk, 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük, majd zsírjából kiszedve leszárítjuk.
A kovászos uborkákat összekockázzuk, a zöldségalaplével, a tejföl kétharmadával és a kovászosuborka-lével, a kapor felével összeturmixoljuk, majd átszűrjük, és hűtőben lehűtjük.
A maradék tejfölt kaporral összeturmixoljuk, átszűrjük, habszifonba töltjük, és habot készítünk belőle. Tálaláskor a jéghideg levest hűtött tányérba szedjük, kaporhabbal díszítjük, és ropogós kolbászcsipszeket teszünk bele betétként.
Még nincs hozzászólás