A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Konfitált báránycsülök karalábékrémmel, tavaszi zöldségekkel

Fotó: Fejér Gábor

HOZZÁVALÓK:

4 db báránycsülök, 80 dkg mangalicazsír, 4 db rozmaringág, 4 db kakukkfű, 12 dkg só, 2 fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 1 dl báránypecsenyelé

A karalábékrémhez: 6 db karalábé, 40 dkg vaj, 1 liter tej, 2 dkg só, 1 db citrom

Zöldségek: 3 színű (sárga, lila, narancssárga) répa, mindegyikből 1-1 db, 15 dkg héjas zöldborsó, 1 csomó hónapos retek, 10 dkg gyöngyhagyma

ELKÉSZÍTÉS:

A báránycsülköket megmossuk, megtisztogatjuk, 7%-os sóoldatban 2 órát ázni hagyjuk, majd a felolvasztott mangalicazsírban a fűszerekkel és a hagymákkal együtt 90 fokos sütőbe rakjuk, 4 órán keresztül konfitáljuk.

A karalábékat megtisztítjuk, apró kockákra összevágjuk, és meleg tejben puhára főzzük. Sóval ízesítjük, majd a tejet leszűrve hideg vajjal, kevés citromlével krémessé turmixoljuk.

A színes répákat megtisztítjuk, kevés olívaolajjal, kakukkfűvel, sóval 160 fokos sütőben 25 percig roppanósra sütjük. A cukorborsót sós vízben leforrázzuk, jeges vízben visszahűtjük, a retket és a gyöngyhagymát pedig daraboljuk, borecettel savanyítjuk, kevés cukorral és sóval ízesítjük.

Tálaláskor a báránycsülköket 180 fokos sütőben 15 percig lepirítjuk, majd a tányérra helyezett karalábépürére fektetjük.

A színes sült répákat rusztikusra vágjuk, a csülök köré szórjuk, a cukorborsót kevés vajon sóval átforgatjuk, majd ezek is a tányérra kerülnek.

Díszítésként savanyított retket és gyöngyhagymát teszünk a köretünk mellé.

Végül báránylével locsoljuk meg a csülköt.

Címkék: zöldségek, konfitált báránycsülök, karalábékrém, mangalica zsír, sóoldat

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!