A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kispapa-apuka

Nagyon jólesik, amikor a boltban, vásárlás közben vagy séta alatt a parkban megszólítanak, és elnézést kérve megjegyzik, hogy csodaszép a gyermekünk, sosem hittem volna, hogy ez a büszke érzés engem is eltölt majd. Azonban, sajnos, létezik egy másik csoport, amely önjelölt nevelőkből, orvosokból, valamint kérdezés nélküli tapogatókból és társaikból áll.

Fotó: Shutterstock.com

Nem tudom, hogy ez újszerű jelenség-e, de az utóbbi időben kifejezetten felháborít, ahogy embertársaim közül néhányan viselkednek.

Ilyet akkor éreztem utoljára, mikor Csanád fiam még bőven „együtt lakott” az anyukájával, akinek pocakját meglátva kérdezés nélkül nyúltak felé, a hányadik hónapban van kérdés kíséretében számunkra ismeretlen, vadidegen, idős emberek.

Akkortájt a feleségemre való tekintettel általában pókerarcot vettem fel és mosolyogtam, mintha teljesen természetes lenne, hogy a várandós feleségemet tapogatni akarja valaki a hasán, illetve kérdésekkel zaklatja.

Arra igazán nem számítottam, hogy amikor már a kisfiam kikerül a világba, ez újra felüti a fejét. Azt hiszem, ha nagyjából százzal kevesebb vadidegen ember tanácsait, tapasztalatait kellett volna végighallgatnom, amióta gyermekem született, nyugodtabb és boldogabb lennék.

Miért hiszik azt oly sokan, hogy egy kisbaba látványa felhatalmazza őket arra, hogy simogassák, fogdossák, és különféle ötletekkel szolgáljanak? „Túlságosan fel van öltöztetve, meg fog izzadni és megfázik, pont így jártam annak idején a lányommal! – mondta valaki.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 6. számának 50. oldalán!)

Címkék: gyereknevelés, tanácsok, kisbaba, tapasztalatok, idegenek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!