A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kis szépségtan

Szakonyi Eszter könyve, az Időtlen szépség – Bolyongásaim a szépségápolás történetében 30 fejezetbe és közel 300 oldalba foglalt, bájos humorú, igényes mű, 18-19. századi képekkel és receptúrákkal fűszerezve. Térben, időben és témákban csapongva foglalja össze elsősorban a test, az arc, a haj és a köröm ápolásának, divatának, kendőzésének évezredes titkait, túlkapásait és zsákutcáit. A könyvből egyértelműen kiderül, hogy a történelem során a nők szinte bármire hajlamosak voltak a szépségük és fiatalságuk megőrzéséért.

Máig készpénznek hiszik a mondást, miszerint a szépségért szenvedni kell, közben pedig néhány hölgy komoly egészégkárosodást okoz magának. Elődeink egyenesen halálos mérgekkel is szépítkeztek, például a rendkívül ártalmas ólomporral fehérítették az arcukat, illetve a parókákat.Úgy tűnik, divatból, hagyományból, önkifejezésből vagy épp hiúságból a remélt jobb külső érdekében mi, nők szinte bármire képesek vagyunk. De vajon miért? Erre keresi a választ Szakonyi Eszter egészségügyi szakkozmetikus, és a következtetése megdöbbentő: a nők sokkal csúnyábbnak hiszik magukat, mint amilyenek valójában, mégpedig azért, mert nem kapnak valódi visszaigazolást a férfiaktól. 

Címkék: szépség, kozmetika, szakonyi eszter

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!