A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Barangolás Budapesttől délre II. rész

Az idén már 25 éves jubileumát ünneplő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása és népszerűsítése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek, valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi, produkcióin keresztül.

A fesztivál Kis-Dunai Népzenei és Néptánctalálkozó elnevezéssel indult Ráckevén 1987-ben és nőtte ki magát nemzetközi folklórfesztivállá. A fesztivál három településen – Ráckeve, Tököl, Százhalombatta városokban – zajlik azonos időszakban, azonban 2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós lesz a harmadik fogadó város.

Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: koncertek, gyermekszínházi programok és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadások.

A szigetszentmiklósi programsorozatot augusztus 12-én Boban Markovič koncertje nyitja meg, melyet 14-én a Csík Zenekar követ. 16-tól 19-ig esténként a „Táncpanoráma” műsorokban 4-5 külföldi együttes mutatkozik be, majd augusztus 20-án a fesztiválon résztvevő néptáncegyüttesek felvonulása és fergeteges gálaműsora zárja az eseménysorozatot.

Augusztus 13–19. között délutánonként a Gyerekek Summerfestje is sok érdekes programot kínál a táncházon át egészen a különböző nemzetek játékáig. A rendezvény minőségi elismerése, hogy a CIOFF (Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegye alá tartozik, melynek használatának lehetőségét 2018-ban Szigetszentmiklós is megpályázta.

Az elmúlt években valamennyi kontinensről több mint 100 ország néptáncosa és zenésze vett részt a Summerfest rendezvényein. Idén többek között vendégeink lesznek: Ciprus, Észtország,Thaiföld, Jakutföld, Paraguay és USA. 

Augusztus 12-20. között várjuk mindazokat, akiket érdekel a hagyományos kultúra, akik nem csak nézni szeretik, hanem megélni és kipróbálni is. Akik szeretik a jó zenét, akik a nap bármely szakában, akár éjszaka is képesek beülni egy jó koncertre. (x)

www.kisdunamente.hu
www.summerfest.szigetszentmiklos.hu

Címkék: szigetszentmiklós, summerfest fesztivál, kis-dunai népzenei és néptánctalálkozó, nemzetközi folklór fesztivál

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!