A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ki ez a titokzatos szépség?

Gyerekkori álmunk az volt, hogy királylányok lehessünk. Ez nem mindig válhatott valóra, de talán egy igazi farsangi álarcosbál kárpótolhat minket. Ha néhány órára csillogó, csipkés vagy tollas díszekbe bújhatunk, talán a herceg is ránk talál végre

Fotó: Shutterstock.com

A farsangi díszeket és álarcokat a velencei karnevál fergeteges maszkjai és színei ihletik. Az álarcot megvásárolhatjuk, de el is készíthetjük, végső esetben pedig magunkra festhetjük. Most nem kell visszafogottnak lenni, minél harsányabbra sikerül a kinézetünk, annál elégedettebbek lehetünk.

Milyen legyen az álarc?
Farsang idején sok kiegészítő kapható boltban: csillogó, díszes álarc, de ha van egy kis kézügyességünk és kedvünk, akár el is készíthetjük. A hozzávalók között szerepel a karton, az arany- vagy ezüstpapír, a tüll, a selyem, a tollak, a csipke, és persze a felragasztható ékkövek, strasszok.

Fontos, hogy a frizuránk legyen összhangban az álarccal, egy grandiózus konty, esetleg egy lágyan leomló, hullámos tincs, netán a bodros póthaj nagyot dobhat az összhatáson.

Az álarc elkészítésénél a legfontosabb szempont, hogy hagyja látszódni a szemünket, amit füstös feketére, igézőre és nagyon szexire kell kifesteni. A műszempilla kötelező, hisz máskülönben hogy pisloghatnánk ki sejtelmesen az álarc mögül?

Tipp: Minél magasabbra ível fel a maszk, annál izgalmasabb. A magasságát megadhatja néhány színes vagy csillogó toll, de óvatosan vele, nehogy pulykának hassunk.

Tipp: A kartonból készült maszkot megpuhíthatjuk, ha nedves törülközőre fektetjük, és egy henger alakú tárgyra, például egy nagy ásványvizes üveg oldalára kötjük éjszakára.

Tipp: Ha ügyesek vagyunk, vékony drótkerettel is dolgozhatunk, amire selymet vagy más textilt feszítünk. A drótot aztán úgy hajlítjuk, ahogy akarjuk.

Tipp: Aki tud csipkét horgolni, a legigézőbb álarcot készítheti magának. Lehet ez démoni hatású fekete, vagy hófehér angyali, esetleg aranyszálból is készülhet. A horgolt álarcot végül ki kell keményíteni, vagy a hátoldalát ragasztóval bekenni, hogy legyen tartása.

Ha nincs álarcod, fesd magadra!
Ha nincs kedvünk vagdosni, fessük rá az arcunkra az álarcot. Sőt, nem is muszáj álarcot, akár egy csendélet is felkerülhet a képünkre. Ehhez használhatjuk a sminkkészletünket, és a kifejezetten arcfestéshez készült színezőket, strasszokat, köveket.

A kövecskék felragasztásához használhatjuk a műszempilla-ragasztót is. Nem árt, ha a mintát előre felrajzoljuk egy halvány szájkontúrceruzával vagy a korrektorunkkal, és csak azután állunk neki a szemhéjtussal alkotni.

Tipp: Harmonikus színhatásra törekedjünk! Ha csak fekete színt használunk, igyekezzünk légies, levegős mintát festeni magunkra, mert nem kéményseprőnek akarunk kinézni, hanem hercegnőnek

Tipp: Ha színes sminket készítünk, maradjunk a pasztell vagy hideg, vagy meleg színeknél, mert ha a szivárvány összes árnyalata felkerül az arcunkra, könnyen bohócnak néznek.

Tipp: A száj se legyen unalmas, szokványos. Fessünk rá több árnyalatot, de ügyesen! A cél, hogy bármilyen színű is, telt, érzéki, harmatos hatást keltsen!

Tipp: A fémes, aranyló díszeket megoldhatjuk sima arany- vagy ezüstpapírral, ha apró darabkákra vagdaljuk és műszempilla-ragasztóval feltesszük. Előbb pöttyözzük az arcunkra a ragasztót, aztán nyomjuk rá a papírkákat.

A kicsik se maradjanak ki!

Amilyen ámulattal fogják csodálni szépülő anyukájukat, olyan örömmel fogadják majd, ha ők is átlényegülhetnek valamivé. A gyerekek álarcához csakis erre tesztelt arcfestéket használjunk, ami akkor sem okoz gondot, ha lenyalják vagy belekenik a szemükbe.

Innetől már csak a fantáziánk szab határt a készülő maszknak: lehet rémisztő vagy vicces, kedves vagy királylányos, a lényeg, hogy viselője jól érezze magát vele.

Tipp: Az arcra kent állatka kapjon ahhoz illő ruházatot is, legalább egy farkincát, ha például cica.

Tipp: A királylánymaszkhoz kötelező előkotorni a szekrényből a tavalyi jelmezhez vásárolt koronát vagy fejdíszt, de ha nincs, akkor gyorsan csináljunk egyet aranypapírból vagy a gyöngysorunkból.

Tipp: Ha gyermekünk angyal vagy pillangó, akkor szárnya is kell, hogy legyen. Ha nincs szárny, megteszi egy lebegő selyem- vagy tüllpalást is, végül is azzal is lehet repkedni.

Címkék: smink, farsang, karnevál, bál, arcfestés, álarc, masz, gyerek arcfestés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!