A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Katalin hercegné, avagy Diana tündérmeséje folytatódik

Folyton összehasonlítják őket, Katalin minden lépését Dianához mérik. A léc nem is lehetne magasabban, azonban a művészettörténet szakon végzett ékszertervező láthatóan nem tud hibázni. Pont úgy illik rá a „szívek királynőjének” lábbelije, mint Hamupipőkére az üvegcipellő

A hercegi család a 9 hetes Sarolta keresztelőjén
Fotó: PuzzlePix

Katalin cambridge-i hercegné, vagy ahogy mindenki ismeri, Kate Middleton, abban a pillanatban meghódította a világot, hogy emlékezetes kék ruhájában, ujján Diana kék zafírgyűrűjével, elpirultan állta a villogó vakuk fényét vőlegénye, Vilmos cambridge-i herceg oldalán.

2010. november 16-át írtunk, és közel tíz év telt el az után, hogy Diana walesi hercegné meghalt. A világ pedig már alig várta, hogy valaki betöltse az utána maradt űrt.

A két nő sorsa, bár sosem találkozhattak, ott és akkor végérvényesen összeforrt. Katalinnak nemcsak a család, de a világ elvárásainak is egyszerre kellett megfelelnie, és végül nem vallott kudarcot.

A felső középosztálybeli Katalin az egyetemen ismerte meg Diana idősebbik fiát, Vilmost, akivel évekig egy párt alkottak eljegyzésükig. Ő addigra minden árnyoldalát megismerte annak, hogy Erzsébet királynő unokája a párja.

Az uralkodócsalád tanult a hibáiból. A Middleton lányt tehát tárt karokkal fogadták nem arisztokrata származása ellenére is. Az pedig, hogy Vilmos választottja rendezett családi hátérrel bírt, még kifejezetten kapóra is jött az utóbbi években botrányok sokaságát túlélt királyi családnak.

Egy tündérmese, mely sorra szedte áldozatait

Diana csupán 19 éves volt, amikor bemutatták a királyi családnak. A naiv fiatal vélhetően ekkor még nem is sejtette, milyen lesz az élete a trónörökös feleségeként. A walesi hercegné évekig boldogtalan volt, étkezési problémákkal küzdött, meg nem értettként élt a palota falai között, bár a külvilág ebből mit sem vett észre. Diana mentális állapotán két kisfiának, Vilmosnak és Harrynek a születése sem segített.

Bár házasságuk alapvetően sosem nyugodott stabil alapokon - hisz Károly herceg apja nyomására nősült -, az mégis megdöbbentette a hercegnét, hogy férje esélyt sem adva neki, másnál keresi a boldogságot.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 28. számának 10. oldalán!)

Címkék: lady diana, károly herceg, camilla parker bowles, ii. erzsébet, györgy herceg, kate middleton, diana hercegnő, vilmos herceg,, harry herceg, a wallesi hercegnő, dodi al fayed, buckingham-palota, anmer hall, sarolta hercegnő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!