A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Katalin hercegné, avagy Diana tündérmeséje folytatódik

Folyton összehasonlítják őket, Katalin minden lépését Dianához mérik. A léc nem is lehetne magasabban, azonban a művészettörténet szakon végzett ékszertervező láthatóan nem tud hibázni. Pont úgy illik rá a „szívek királynőjének” lábbelije, mint Hamupipőkére az üvegcipellő

A hercegi család a 9 hetes Sarolta keresztelőjén
Fotó: PuzzlePix

Katalin cambridge-i hercegné, vagy ahogy mindenki ismeri, Kate Middleton, abban a pillanatban meghódította a világot, hogy emlékezetes kék ruhájában, ujján Diana kék zafírgyűrűjével, elpirultan állta a villogó vakuk fényét vőlegénye, Vilmos cambridge-i herceg oldalán.

2010. november 16-át írtunk, és közel tíz év telt el az után, hogy Diana walesi hercegné meghalt. A világ pedig már alig várta, hogy valaki betöltse az utána maradt űrt.

A két nő sorsa, bár sosem találkozhattak, ott és akkor végérvényesen összeforrt. Katalinnak nemcsak a család, de a világ elvárásainak is egyszerre kellett megfelelnie, és végül nem vallott kudarcot.

A felső középosztálybeli Katalin az egyetemen ismerte meg Diana idősebbik fiát, Vilmost, akivel évekig egy párt alkottak eljegyzésükig. Ő addigra minden árnyoldalát megismerte annak, hogy Erzsébet királynő unokája a párja.

Az uralkodócsalád tanult a hibáiból. A Middleton lányt tehát tárt karokkal fogadták nem arisztokrata származása ellenére is. Az pedig, hogy Vilmos választottja rendezett családi hátérrel bírt, még kifejezetten kapóra is jött az utóbbi években botrányok sokaságát túlélt királyi családnak.

Egy tündérmese, mely sorra szedte áldozatait

Diana csupán 19 éves volt, amikor bemutatták a királyi családnak. A naiv fiatal vélhetően ekkor még nem is sejtette, milyen lesz az élete a trónörökös feleségeként. A walesi hercegné évekig boldogtalan volt, étkezési problémákkal küzdött, meg nem értettként élt a palota falai között, bár a külvilág ebből mit sem vett észre. Diana mentális állapotán két kisfiának, Vilmosnak és Harrynek a születése sem segített.

Bár házasságuk alapvetően sosem nyugodott stabil alapokon - hisz Károly herceg apja nyomására nősült -, az mégis megdöbbentette a hercegnét, hogy férje esélyt sem adva neki, másnál keresi a boldogságot.

Alig négy évvel a mesebeli esküvő után kiderült, hogy Károly viszonyt folytat korábbi kedvesével, Camilla Parker Bowlesszal. Ez pedig egyértelművé tette Diana számára, hogy az ő meséjének nem lesz boldog befejezése. A pár végül 1992-ben költözött szét, válásukat pedig négy évvel később mondták ki.

Kate Middleton az új Diana

A cambridge-i hercegné idén 34 éves, azaz mindössze egy évvel fiatalabb Dianánál, aki éppen húsz évvel ezelőtt, 36 évesen vesztette életét egy autóbalesetben. Azonban nem csak koruknál fogva, de közvetlenségük, melegségük és hasonlóan kifinomult divatérzékük miatt is időről időre összehasonlítják őket.

Katalin csakúgy, mint Diana, ügyesen bánik az emberekkel, nyitottan társalog, figyelmes, és persze nagyon közvetlen.

Évtizedekkel korábban valószínűleg nem történhetett volna meg az, hogy a tradíciókat tulajdonképpen semmibe véve egy hercegi pár - kis túlzással - átlagos életet éljen. Ezt azonban Katalinnak és Vilmosnak sikerült megvalósítania, ráadásul távol a Buckingham-palotától, Anmer Hall-i villájukban nevelik két tüneményes gyermeküket, a négyéves Györgyöt és a kétéves Saroltát.

Diana egy 1995-ös interjúban a következőket mondta: „Másképpen csinálom a dolgokat, mert nem követem a szabályaikat. Engem a szívem vezet, és nem a fejem. Valakinek azonban ki kell állnia, és végre meg is kell mutatnia az embereknek, hogy van valaki, aki szereti őket.”

Katalin és Vilmos is a saját szabályaik szerint élt az elmúlt években, ahogyan annak idején Diana tette, és ez meghozta számukra a népszerűséget. Az emberek hagyták a cambridge-i hercegnét anyának és feleségnek lenni, ami Dianának sosem adatott meg igazán.

Mindezek mellett Katalin is pont arra használja népszerűségét, amire Diana: jó ügyekért harcol. Vilmossal kötött házassága után megannyi szervezet védnökeként, valamint a mentális egészség elkötelezett szószólójaként ő is komoly hírnévre tett szert. Akárcsak a szívek királynője, aki jótékonysági szervezetei és szociális elkötelezettsége miatt, a Károlytól való válása után is a figyelem középpontjában tudott maradni.

A két divatikon

Minden azzal a bizonyos kék ruhával kezdődött, a „Sapphire London” fantázianévvel ellátott Issa London márkájú átlapolós darabbal, mely Kate Middleton és Vilmos herceg eljegyzésének bejelentésekor, már aznap este elfogyott a webshopokból.

Amit a hercegné felvesz, az arannyá válik. A recept egyszerűnek tűnik, de ehhez szükség volt arra a kifinomultságra és divatérzékre, mellyel Diana is rendelkezett.

Katalin ízlése elég egyedi és letisztult, de igen sokszor merít Diana szettjeiből, melyet aztán saját képére formálva tesz ismételten trendivé. Mindennek a tetejébe pedig a hétköznapokban fast fashion üzletekből öltözködik, és bizsukat is bátran visel, ez még emberközelibbé teszi őt.

Diana a diplomáciai divat terén előzte meg korát, kiváló érzékkel választott ruhákat úgy, ahogy Katalin vagy Michelle Obama napjainkban.

Így aztán nem is meglepő, hogy ruháiból Diana: Her Fashion Story címmel tárlat nyílik Londonban. Ennek apropója a walesi hercegné halálának 20. évfordulója, melynek alkalmából kiállítják legikonikusabb darabjait, köztük a kék bársony estélyit, melyben John Travoltával táncolt a Fehér Házban, és a rózsaszín Emanuel-blúzt, amiben eljegyzési képén látható.

Diana és Katalin a világ legtöbbet fotózott női közé sorolhatók, és mivel szettjeiken nehéz fogást találni, divatikonná kiáltottak ki őket, csupán két különböző században.

Egységben az erő

A brit alattvalók azt szerették volna, ha Diana és Károly házassága működik, mely a hűtlenség, a média nyomása és talán a közönség túlzott szeretete miatt mégsem sikerült. Vilmosnak és Katalinnak azonban most lehetősége van folytatni a tündérmesét.

A hercegi pár szeptemberben visszaköltözik a Kensington-palotába, miután a 91 éves Erzsébet királynő lemondott közel 25 szervezet fővédnökségéről, ezzel teret adva a fiataloknak. Az pedig egészen biztosra vehető, hogy Katalin a továbbiakban is kiválóan helyt fog állni, hiszen az már most látszik, hogy férjével, Vilmossal és sógorával, Harryvel kiegészülve nagyon jó csapatot alkot.

Mindenki Lady Dije azután talált rá igazi hangjára, hogy elhagyta a palotát. Méltó utódja, Katalin pedig még csak most bontakozik ki, aki két erős bástyával a háta mögött bevezeti a királyi családot a 21. századba.

Címkék: lady diana, károly herceg, camilla parker bowles, ii. erzsébet, györgy herceg, kate middleton, diana hercegnő, vilmos herceg,, harry herceg, a wallesi hercegnő, dodi al fayed, buckingham-palota, anmer hall, sarolta hercegnő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!