A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jósolj magadnak a nyárra! A tarot misztériuma felfedi előtted a lelked titkait

A tarot-kártya az egyik legrejtélyesebb orákulum. Sem az eredete nem tisztázott, sem a kora, lapjainak tartalmát pedig ősidőkbe visszanyúló, titokzatos szimbólumrendszer alkotja. De most nem is kell okvetlenül kártyát vetnünk ahhoz, hogy a tarot nagy arkanája (titka) segítségével fontos információt kapjunk önmagunkról.

Fotó: Shutterstock.com

A tarot-kártya nagy arkanája 22 főlapból áll, ezek végigkísérik a kártyavető spirituális útját. A nulladik lap a Bolond, aki elindul az élet rögös útján a bölcsesség, a megvilágosodás felé, és ehhez 21 akadályon kell átkelnie, melyeket mind egy-egy lap jelöl.

De egyáltalán nem biztos, hogy jelen életünkben még mindig a Bolond állapotában születtünk meg. Spirituális érettségünk fokát és sorsfeladatunkat megtudhatjuk, ha kiszámoljuk a születési adatunkból, hogy melyik lap tartozik hozzánk. Ez a lap a léleklapunk.

A mágikus út…
Mindannyiunkhoz tartozik egy szám, amit a születésnapunk határoz meg. Ha ezt kiszámoljuk, máris a tarot varázslatos életkörében találjuk magunkat, a 22 nagy lap valamelyikén, a mágikus úton.

Ez a lap – a lélek lapja – jellemzi karakterünket, sorsfeladatunkat, lehetőségeinket. Megmutatja, mi a dolgunk ebben az életünkben, milyen tapasztalatokat szereztünk már meg, még ha nem is tudatosak bennünk, és melyek azok, amelyek még várnak ránk.

A lélek lapja felhívja a figyelmet a buktatókra, ugyanakkor felfedi a lehetőségeinket. A mi dolgunk, mit hozunk ki ezekből.

Egy kis számmisztika
A lélek lapjának száma a születési időpontból kiszámítható, és „menet közben” megtudhatjuk azt is, melyik életünk sorsfordító éve, amikor a legmeghatározóbb dolgok történnek velünk – ha akarjuk, ha nem.

Ezek az események, mint égi jelek, üzenetek érkeznek hozzánk valamilyen történés, személy vagy információ képében, és hatásukra megváltozik az életünk. (Ha hagyjuk.)

Hogyan kell kiszámolni a sorsfordító évet?
Például Angelina Jolie születési időpontja: 1975. 06. 04.
Első lépésben összeadjuk a hónap és a nap számát: 6+4=10.
Ezt a számot hozzáadjuk az évszámhoz: 1975+10=1985.

Angelina sorsfordító éve 1985. június 4. és 1986. június 4. között volt. Bizonyos feljegyzések szerint épp ebben az évben kezdett Los Angelesben, a Lee Strasberg Theatre Institute-ban színjátszást tanulni. Hát nem érdekes?

Tehát ami a sorsfordító évben történik, az egész életünket befolyásolhatja. Ha ez az év a múltunkban van, fontos megnézni, mi minden történt akkor, kikkel találkoztunk, milyen hatások értek, hová utaztunk, milyen változások történtek a környezetünkben vagy éppen a lelkünkben.

Mi az a szín, hangulat, élmény esetleg egy mondat, amely nyomot hagyott bennünk. Ha pedig a jövőben vár ez az év, akkor nem árt nyitott szívvel, nyitott érzékekkel élni, és engedni, hogy megtörténjenek a dolgok, melyekből aztán tanulhatunk.

Hogyan kell kiszámolni a léleklapot?
A sorsfordító év számjegyeit is összeadjuk:
1+9+8+5=23, 2+3=5
Tehát Angelina léleklapja az 5-ös, vagyis a Főpap.

Ha valakinek kétjegyű szám jön ki, és az nem több mint 22, akkor annak két léleklapja van, így mindkettő információt hordoz számára.  

Vegyük például Brad Pitt számait.
Született: 1963. 12. 18-án.
Hónap és nap összeadva: 12+18=30
1963+30=1993. Ez a sorsfordító éve. Összeadva: 1+9+9+3=22, ami a Bolond. De tovább összeadva 2+2=4, vagyis a Császár.

Titokzatos eredet
A tarot eredete nem tisztázott, de például a Mágus figurája sok nép mitológiájából beazonosítható: az egyiptomiaknál Tehuti, az egyiptomi keresztényeknél Thoth, a görögöknél Hermész, a rómaiaknál Merkúr a neve.

De a zsidó misztikával (Kabbala) is kapcsolatba hozzák, mert mindkettőben megjelenik a 22 beavatási út és az isteni tulajdonságok összhangja. Az első írásos feljegyzés a tarot-ról a XIV. századból származik, melyben épp betiltották a használatát, persze hiába, mert hamarosan az egész világon ismertté vált.

Crowley, a feketemágus
A tarot-nak sokféle változata van, de a leghíresebb a fekete mágusként elhíresült Aleister Crowley alkimista Thoth Tarot-ja, melynek lapjait alkotópárja, az egyiptológus Lady Frieda Harris festett meg, őrizve az egyiptomi szimbolika, a Kabbala és a számmisztika jegyeit.

Frieda annyira vigyázott, hogy Crowley fekete mágiája ne hathasson a közös alkotásra, hogy a hét év alatt, amíg a kártya lapjait megfestette, nem is volt hajlandó ugyanabban a városban tartózkodni vele.

Címkék: tarot kártya, léleklap a tarot-ban, thoth tarot, crowley feketmágus, sorsfordító év, thoth, aleister crowley

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!