A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jósolj magadnak a nyárra! A tarot misztériuma felfedi előtted a lelked titkait

A tarot-kártya az egyik legrejtélyesebb orákulum. Sem az eredete nem tisztázott, sem a kora, lapjainak tartalmát pedig ősidőkbe visszanyúló, titokzatos szimbólumrendszer alkotja. De most nem is kell okvetlenül kártyát vetnünk ahhoz, hogy a tarot nagy arkanája (titka) segítségével fontos információt kapjunk önmagunkról.

Fotó: Shutterstock.com

A tarot-kártya nagy arkanája 22 főlapból áll, ezek végigkísérik a kártyavető spirituális útját. A nulladik lap a Bolond, aki elindul az élet rögös útján a bölcsesség, a megvilágosodás felé, és ehhez 21 akadályon kell átkelnie, melyeket mind egy-egy lap jelöl.

De egyáltalán nem biztos, hogy jelen életünkben még mindig a Bolond állapotában születtünk meg. Spirituális érettségünk fokát és sorsfeladatunkat megtudhatjuk, ha kiszámoljuk a születési adatunkból, hogy melyik lap tartozik hozzánk. Ez a lap a léleklapunk.

A mágikus út…
Mindannyiunkhoz tartozik egy szám, amit a születésnapunk határoz meg. Ha ezt kiszámoljuk, máris a tarot varázslatos életkörében találjuk magunkat, a 22 nagy lap valamelyikén, a mágikus úton.

Ez a lap – a lélek lapja – jellemzi karakterünket, sorsfeladatunkat, lehetőségeinket. Megmutatja, mi a dolgunk ebben az életünkben, milyen tapasztalatokat szereztünk már meg, még ha nem is tudatosak bennünk, és melyek azok, amelyek még várnak ránk.

A lélek lapja felhívja a figyelmet a buktatókra, ugyanakkor felfedi a lehetőségeinket. A mi dolgunk, mit hozunk ki ezekből.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 6. számának 58. oldalán!)

Címkék: tarot kártya, léleklap a tarot-ban, thoth tarot, crowley feketmágus, sorsfordító év, thoth, aleister crowley

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!