A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jóslatok és rontások

Ki tudja, létezik-e igazi átok, vagy csak placebo hatása van? Ha tudunk róla, hogy szemmel vertek, és hajlamosak vagyunk hinni a babonaságokban, valóban lehet egy-két álmatlan éjszakánk. De mi van, ha nem is tudunk róla, hogy valaki sokkal távolabbról épp rosszat kívánt nekünk?

Fotó: Shutterstock.com

Az átok olyan kívánság, amit erős összpontosítással, nagy akarattal a másik ember életének megnehezítésére mondanak ki.

Ez a nagy érzelmi indulattal töltött kívánság sem más, mint energia, mely igen erős befolyással bír, és azon az elven működik, hogy minden élőlény ugyanabból az életerőből táplálkozik, ami pedig irányítható.

Az igazán profi átokhoz fel szokták használni az illető személyes tárgyait, hajszálát vagy fényképét, bármit, ami köthető hozzá, és aminek segítségével még erősebben lehet koncentrálni a személyére.

Ehhez állítólag nem kell mágusnak, boszorkánynak lenni, átkot bárki küldhet, aki képes arra, hogy kellőképpen összpontosítsa és irányítsa a gondolatait.

Aztán ki tudja, ha az elátkozott illető valóban megbetegszik, meghal vagy csődbe megy, akkor ez az átok hatása-e vagy véletlenek csúf egybeesése?  

A lelkembe égett a tekintete

A harmincéves nyelvtanár, Zita mesélte a következő történetet.

– Húszéves sem voltam, amikor egyszer az utcán megállított egy nő. Azt hittem, útba igazítást kér, de ő elkapta a kezem, és belebámult a tenyerembe. Nem kérdeztem, mégis sorolni kezdte, milyen jövőt lát benne.

Hogy férjhez megyek, két gyerekem lesz, sok pénzem, ilyesmiket. Nevettem, megköszöntem, és indultam volna tovább. De ő nem engedte el a kezem, hanem azt mondta, a jóslásért papírpénz jár neki.

Dühös lettem, és ki akartam szabadítani magam. Sosem felejtem el az egyre villogóbb szemeit, a gyűlölködő tekintetét. Emberek jöttek arra, én pedig kiabáltam, hogy engedjen már el, így végre kiszabadultam.

De még utánam fröcsögött egy mondatot. Többé soha nem leszel boldog! Csak ennyit. De ez az öt szó sokkolt engem. Egész délután remegtem, sírtam. Napokig nem tudtam kikerülni a hatása alól.

Aztán telt-múlt az idő, és mivel nem történt velem semmi rossz, lassan elfelejtettem az esetet. Mígnem egy nap kiderült, hogy a szerelmem megcsalt egy idősebb nővel, mi több, bele is szeretett. Szakítottunk. Három év keserves magány várt.

Aztán jött egy fiú, akit végre megszerettem. Váratlanul meghalt egy szívrohamban. Újabb magányos évek jöttek, közben sok csalódás. Egyre gyakrabban jutott eszembe a régi átok.

Egy nap elmentem egy tenyérjóshoz, és elmondtam neki a történetem. Adtam neki pénzt, többet is, mint amennyit kért, és kértem, vegye le rólam az átkot. Nevetett, és azt mondta, nyugodjak meg, nincs és nem is volt semmilyen átok rajtam. Fellélegeztem. Azóta férjhez mentem, két gyerekünk van…

Óvatosan a jóslatokkal!

Fotó: Shutterstock.com

A pszichológia jól ismeri az önbeteljesítő jóslat fogalmát. Gondoljunk például Csipkerózsikára, akiről már csecsemőkorában megmondta a dühös nagynéni, hogy egy tűszúrástól örök álomra szenderül majd.

A szülők, persze, halálra rémültek, és hogy a gyermeknek baja ne essék, agyonkorlátozva, örök féltésben nevelgették. Hát csoda, hogy szegény Csipkerózsika amint tudott, kitört a rabságból, és szúrni kezdte magát?

Az önbeteljesítő jóslat kifejezés a 20. századi szociológustól, Robert K. Mertontól származik, aki az alábbi módon írta le a jelenséget: „Ez egy kezdetben hamis állítás, amely változást idéz elő a viselkedésben, és ez a változás az eredeti hamis állítást végül valóra váltja.”

Mi lett volna, ha Csipkerózsika szülei kinevetik az átkozódó nagynénit, és féltés helyett inkább kézimunkázni tanítják a kislányt, hogy elfoglalja magát? Sose tudjuk meg.

Az viszont tény, hogy a jóslatok és átkok csak akkor képesek beteljesedni, ha engedjük, hogy rabul ejtsék az érzelmeinket, gondolatainkat.

Kivédhető a rontás?

Szerencsére az emberek eleve védve vannak a rontás, átok ellen, ha egészségesek, és lelkileg is épek. Az auránk ugyanis képes az ilyen hatások kiszűrésére.

Probléma akkor merül fel, ha rossz passzba kerülünk, és legyengül az auránk, mely attól is megtörténhet, hogy tudunk az átokról, és rettegni kezdünk, hogy valóra válik.

A félelem ugyanis – mint minden negatív érzelem – belülről rombolja az aurát, diszharmonikus rezgéséket kelt, így az aura fáradt, fénytelen lesz, rezgésszáma lecsökken.

Ha valaki úgy érzi, megátkozták, forduljon spirituális segítőjéhez (az őrangyalához például), vagy menjen el olyan segítőhöz, aki képes a rontást levenni.

Címkék: átok, önbeteljesítő jóslat, rontás, szemmel verés, rontás elleni védekezés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!