A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Illúzió a szerelem?

A keleti filozófiák szerint a boldogság legnagyobb ellensége, hogy folyton illúziókat kergetünk, korlátokat állítunk, poros elképzelésekhez ragaszkodunk, ahelyett hogy meglátnánk a szépségét, újszerűségét annak, ami van.

Fotó: Shutterstock.com

Hányan írtunk már listát arról, milyennek kell lennie a jövendőbelinek? Pedig hol a biztosíték arra, hogy pont egy (pl. anyáink elvárása szerinti) magas, szőke, kék szemű, egyetemet végzett, jól szituált stb. férfi mellett lennénk igazán boldogok?

A spirituálisan gondolkodók – akár keletről, akár nyugatról származnak, egyetértenek abban, hogy a boldogság soha nem a külső körülményektől, akár egy másik embertől érkezik, hanem önmagunkból. Csakis akkor élvezzük a másik társaságát, ha mellette jól érezzük magunkat a saját bőrünkben.

Az amerikai spirituális író, Joseph Campbell kimondja, egy párkapcsolatnak soha nem az a célja, hogy boldoggá tegyen bennünket, hanem az, hogy tudatosabbá. A boldogság csak szerencsés hozadék, ajándék, jelzés arra, hogy jó úton járunk.

Mit is jelent ez? Mind a keleti filozófiák, mind a nyugati pszichológia egyetért már abban, hogy a kiegyensúlyozott, derűs állapothoz előbb önmagunkban kell megtalálni a békét, boldogságot, a szeretetet.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 2. számának 29. oldalán!)

Címkék: illuzió, osho, keleti tanok a szerelemről, campbell, szeresd önmagad, joseph campbell

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!