A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Így randiztunk egykoron

Mit mondhatok az egykori randihelyekről így ötven felett. Talán azt, hogy alig voltak. Hiszen egy olyan korban randiztam én, amikor saját telefonvonalhoz, nyugati útlevélhez vagy egy Rolling Stones-lemezhez jutni szinte lehetetlen volt. Az egyetlen igazi szórakozóhely, az Ifipark, feljárójában pedig a fehér inges, nyakkendős srácokat gumibotokkal verték.

Fotó: Fortepan/ Urbán Tamás

Most, hogy így visszagondolok arra az időre, eszembe jut a József Attila Művelődési Házban egy tánciskola, ahol szombat délután klasszikus táncokat és illemtant lehetett elsajátítani.

A foglalkozásokat egy apró termetű asszonyság vezette, aki világoskék kiskosztümben, zongorakíséret mellett, kasztanyettával a kezében állt. A fehér cérnakesztyű és szoknya viselése kötelező volt.

Mi, lányok a terem szélére állított székeken vártuk, hogy a fiúk felkérjenek. A fiúk azonban kis csoportokba verődve ácsorogtak és röhögtek. És nem történt semmi. Csak a szívünk dobogott, mert egészen biztosak voltunk benne, hogy bármikor megtörténhet. Valami, ami nagyon fontos lesz.

A tánciskola tiszteletére nejlonharisnyát kaptam, és egy csöpp, sötétkék körömcipőt, valamint egy nehezen múló hólyaghurutot, annak egyenes következményeképpen, hogy a tánciskolát követő össztánc után fél órákat várakoztam a villamos megállójában.

Miniszoknyám alá fújt a novemberi szél.

De hiába fáztam, a kabátomat magamra venni nem voltam hajlandó egyáltalán. Egészen az Árpád híd megállójáig, ahol a fiú, aki tetszett nekem, leszállt.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 6. számának 29. oldalán!)

Címkék: szerelem, beatles, coca-cola, hatvanas évek, randevúzás, tánciskola, neylonharisnya, cigaretta füst

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!