A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Henna, a nőiség szimbóluma

A henna sokkal több, mint díszes motívumok a testen. Ősi szimbólumok összessége ez, és egyben maga is szimbólum, a nőiség szimbóluma. Ha egy nő hennafestést kér a kézfejére vagy a lábára, azzal kimondja, hogy szereti nőiségét, és képes büszkén megélni önmagát.

Fotó: Shutterstock.com

Nyugati társadalmunkban gyakran férfiként kell helytállnunk, ám Indiában vagy az arab országokban, ahol a hennafestésnek hagyománya van, egy nőnek nincs más dolga, mint hogy nő legyen.

Egy muszlim nő például nem mutogathatja a testét, a haját, nem hordhat az utcán divatos ruhát, még az arcát sem fedheti fel, ugyanakkor képes egyetlen pillantásával – hiszen csak az látszik ki a csadorból – beindítani a férfi legvadabb erotikus képzelgéseit.

Ehhez nagyon mélyen meg kell tudni élni a saját nőiességét. Egész nap azzal a tudattal viseli a csadort, hogy alatta vérlázítóan izgalmas, művészien elkészített motívumok kacskaringóznak a testén. És ez a magabiztosság teszi olyan igézővé azt a bizonyos pillantást.

Illata messze száll

A henna a föld egyik legillatosabb növénye. Apró fehér vagy rózsaszín virágait a parfümiparban is használják. Valószínűleg Észak-Afrikából és Ázsiából származik, de ma már a legtöbb trópusi országban termesztik, elsősorban, mert impozáns dísznövény.

Több mint festegetés

A hennázás rítus. Alkotás. Meditáció. A mintákat elkészíthetjük magunknak, de más is ránk festheti. A motívum általában egy mandala alakzattal kezdődik, ami lehet kerek, mint az indiai mandalák, vagy négyszögletes, mint a tibetiek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 7. számának 16. oldalán!)

Címkék: henna, hennafestés házilag, nőiségünk megélése a henna által

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!