A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ha unod már, hogy lobog a hajad, zabolázd meg!

Az ősz kedvez az idei frizuradivatnak, mert lenge szellőivel még jobban összekuszálja a hosszú, természetes hatású loboncokat.

A trend továbbra is a jócskán váll alá érő, sima vagy lágy hullámokat vető, természetes színű és állagú frizura. Úgy kell festenie, mintha soha nem látott volna fodrászt: a nap színezné, eső mosná, szél szárítaná. Nincs helye merevre lakkozott tupíroknak, szögmérővel bemért, pontosra nyírt fazonoknak. Az ősz mottója: hagyd a hajad nőni, aztán dobáld! A hajunk most nem csak önmagáért szép, hanem azért, hogy kiemelje az arcunk, szemünk tündöklését.

Fotó: Shutterstock.com

A laza, természetes hatást úgy érhetjük el, ha hajmosás és balzsamozás után a megszárított hajat pár órára papillon csavarókra tekerjük, esetleg úgy is alszunk. De a hajvasaló is csodát tesz, ha egy-egy vastagabb tincset befogunk, és megtekerve húzzuk végig a hajhosszon.

Régi trükk, hogy a teljes hajtömeget 4-6 tincsbe befonjuk éjszakára, és amikor reggel kibontjuk, hippis hangulatú hullámokban fog pompázni a frizuránk, ráadásul háromszor annyinak tűnik majd.

Tupírozz és fonj!

Fotó: Shutterstock.com

A hosszú hajnak az az előnye, hogy rengeteg módon megújíthatjuk. Az idei ősz slágere a fonat. Nem kell megrémülni, ha feleennyi hajunk sincs, mint a képen látható hölgynek. A hajat mosás után tömegnövelő habbal kezeljük, ezután borzolgatva szárítsuk meg, és alaposan tupírozzuk fel.

A tupír tetejét simítsuk le, úgy fonjuk be úgy, hogy közben a tincseket huzigáljuk ki egy kicsit a fonatból. A képen látható fonat apró hajcsatokkal rögzítve van a tarkón.

Feltűztem, csak úgy

Fotó: Shutterstock.com

Ha unjuk már a lelógó hajzuhatagot, fel is tűzhetjük. A lényeg, hogy a romantikus és nemtörődöm hatás megmaradjon. Fogjuk össze a hajat, csavarjuk meg, és lazán tűzzük a tarkónkra, de úgy, hogy néhány tincs kiszabadulhasson.

Búbos kalácsfonat

Fotó: Shutterstock.com

Ez a nagyon mutatós és hétköznap is kényelmes hajviselet néhány ügyes mozdulattal elkészíthető. Válasszunk le egy szélesebb tincset a fejtetőn, és parkettafonással fonjuk be. Gumizzuk szorosan össze, majd a copfot tekerjük fel a fejünk búbján és tűzzük le.

Így válhatsz tündérlánnyá

Fotó: Shutterstock.com

Impozáns és tündérmeséket idéző frizura. A fül mögött befonunk két vastagabb tincset, majd a tarkón átvezetve feltűzzük a másik oldalon. A hajvégeket rejtsük a fonatok alá, és hajcsattal rögzítsük.

Ha nincs kedved fonni, csavard fel!

Fotó: Shutterstock.com

Emelj ki egyenként  néhány vastag tincset, csavard fel, és tűzd le a végét úgy, hogy a csat ne látsszon. Ugyanezt megteheted úgy is, ha díszített, például apró köves csatokat használsz, akkor nem kell elrejteni őket. Az előzetes tupírozás itt is elkerülhetetlen! Hajlakkal rögzítsd az eredményt.

Fotó: Shutterstock.com

Rózsák, hajékszerek, pántok, szalagok – bármivel díszítheted a fonatodat, és nem csak alkalmakra, estélyekre. Egy szakadt farmerral is jól mutat a kissé széthulló kontyodba tűzött virág.

Címkék: haj, konty, hajmosás, tupírozás, fonás, feltűzés, balzsamozás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!